Terör örgütündeki infazlar telsiz konuşmalarında ortaya çıktı

Muş Valiliğinden, terör örgütü PKK'nın telsiz konuşmalarına, "ajan" oldukları gerekçesiyle 3 teröristin infaz edildiğine ilişkin görüşmelerin yansıdığı bildirildi.
Terör örgütündeki infazlar telsiz konuşmalarında ortaya çıktı

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, teröristler arasında geçen telsizkonuşmalarında, bölücü terör örgütünün sözde eyalet sorumlusu "Peri" kod adlı teröristin talimatıyla "Şerzan" kod adlı terörist tarafından 3 elamanının öldürüldüğünün ortaya çıktığı belirtildi.

Teröristlerden Orhan Kaya ile Nedim Aslan'ın cenazesinin Bulanık'ta 11 Haziran 2016'da defnedildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ailelerin ve cenazeye katılan yakınlarının terör örgütünün çocuklarını acımasızca katletmesine tepkisi cenazeye yansıyan sessizlikte açıkça görüldü. Aynı şekilde örgüt tarafından katledilen Varto nüfusuna kayıtlı Fırat Koçhan isimli teröristin cenazesi halen Erzurum Adli Tıp Kurumunda bulunmakta. Yetkililerce Fırat Koçhan'ın ailesine çocuklarının terör örgütü tarafından katledildiği bilgisi verildi. Bölücü terör örgütü Tunceli bölgesinde ajan oldukları gerekçesiyle infaz edilerek bir kuyuya atılan üç teröristin ailelerinin tepkisinden çekinerek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik kurgulamalar telsiz görüşmelerine de yansıdı. Ancak bölge halkının bu kurgulara itibar etmediği, her geçen gün bölücü terör örgütünün sözde özgürlükleri için savaştığı yalanına olan inancını kaybettiği ve çocuklarının örgüt tarafından katledilmelerine sessiz tepkilerinin çığ gibi büyüdüğü görülüyor."