Terör saldırısı sevdiği kızı elinden aldı

PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün ailesiyle katlettiği Derya Yıldırım'ın, halasının oğlu Hanifi Çalışkan ile evlilik hayalleri kurduğu öğrenildi.
Terör saldırısı sevdiği kızı elinden aldı

PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün ailesiyle katlettiğiDerya Yıldırım ile halasının oğlu Hanifi Çalışkan'ın evlilik hayalleri kurdukları öğrenildi.

Merkez Sur ilçesi On Gözlü Köprü mevkisinde önceki gün çevik kuvvet polislerini taşıyan araca PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda, annesi Behiye Yıldırım (52), ablası Demet (31), yeğenleri Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın (3) ile birlikte hayatını kaybeden 23 yaşındaki Derya Yıldırım'ın mezarını, evlilik hayali kurdukları halasının oğlu Hanifi Çalışkan ziyaret etti.

İzmir'de vatani görevini yapan Çalışkan, sevdiği kızın doğum gününe yetişmek için birliğinden izin aldı. Hanifi Çalışkan, yolda Derya Yıldırım'ın PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini öğrenince yıkıldı.

Çalışkan, doğum günü için aldığı hediyeleri aşık olduğu Yıldırım'ın mezarına ailesi ile birlikte bıraktı. Askerlik görevini 4 ay sonra tamamlayacak olan Hanifi Çalışkan'ın, dayısının kızı Derya Yıldırım ile askerlik dönüşünde evlilik planları yaptıkları öğrenildi.

Hala Sema Çalışkan, yeğeni Derya Yıldırım'ın mezarı başında, "Biz sana beyaz gelinlik giydirecektik, sen şehit oldun. Seni beyaz kefenle mezara koydular." diyerek ağıtlar yaktı.

Hanifi Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yakınlarını ve sevdiği kızı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"Derya'nın doğum gününü kutlamak için izin aldım. Doğum gününü birlikte kutlayacaktık. 1 ay önce aldığım hediyeleri ona vermek nasip olmadı." diyen Çalışkan, Derya'yı sevdiğini, şu anda yaşadığı acıyı anlatmanın ise mümkün olmadığını söyledi.