Terör TEOG'da birinci olmasını engelleyemedi

Nusaybin'de teröristlerin saldırıları sonucu evini terk ederek, Diyarbakır'daki ablasının yanına yerleşen 8. sınıf öğrencisi Süheyla Dilek, TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.
Terör TEOG'da birinci olmasını engelleyemedi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evini terk ederek, Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki ablasının yanına yerleşen 8. sınıf öğrencisi Süheyla Dilek, ikinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Nusaybin'deki evini teröristlerin saldırıları sonucu terk etmek zorunda kalan Dilek, kardeşiyle, anne ve babasından ayrılarak Bismil'de oturan öğretmen ablasının yanına yerleşti.

Anne ve babası da Şırnak'ın Silopi ilçesindeki diğer ablasının yanına yerleşen Dilek, evinden, ilçesinden, anne ve babasından, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın üzüntüsüne rağmen, TEOG'a kayıt yaptırdığı Bismil ilçesindeki Fatih Ortaokulunda hazırlandı.

TEOG ikinci dönem sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer alan Dilek, özellikle terör nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı Nusaybin'deki öğretmenlerine teşekkür etti.

Sınavda Türkiye birincileri arasında yer almanın sevincini yaşayan Dilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir zaman umudunu yitirmediğini, dersi derste dinlediğini ve günde ortalama 4 saat çalıştığını söyledi.

Okuldaki destekleme ve yetiştirme kursunun da kendisine çok büyük katkı sağladığını anlatan, başarısı için yardımcı olan herkese teşekkür eden Dilek, "Özellikle Nusaybin'deki öğretmenlerime teşekkür ediyorum çünkü onların benim üzerinde büyük katkısı oldu." diye konuştu.

Terör aileyi parçaladı

Bismil Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da Dilek'in başarısının öğrencilere model olacağını söyledi.

Dilek'in, bahanelerin ve dezavantajların bile üstesinden nasıl gelineceğini anlatan başarı hikayesi olduğuna dikkati çeken Ak, şöyle konuştu:

"Dilek, TEOG çalışmaları için okulumuzda açılan kurslara katıldı ve sınav için gerekli hazırlıklara başlandı. Gösterilen bu ilgi ve alakadan dolayı öğrencimiz kısa sürede yeni okuluna alışıp, yeni arkadaşlar edinerek, aynı zamanda ders başarısı da günden güne daha iyiye gitti. Dilek, TEOG'da tüm soruları doğru cevaplayarak, Bismil'in gururu, Türkiye birincisi oldu."