Ali Kaya

Ali Kaya

Terör ve Terörist Nedir?

Terör ve Terörist Nedir?

Birbiriyle ilintili bu iki kelimeyi herhalde bilmeyenimiz yoktur,  bu iki kelimeyi  ve ortaya çıkardığı anlamı en iyi bilen ve en çok yaşayan devlet ve millet olarak bizden iyi kimse bilemez diye düşünüyorum. Çünkü bizim tarihimizin her döneminde terörle mücadelesiz bir dönemimiz olmamıştır.

Bu topraklardaki örneklemeye sadece yüzyıl içindeki bazı terör eylemleriyle başlarsak Osmanlı zamanında Ermeni  komitacılar veya Ermeni taşnakların saldırıları ve suikastları son yüzyılın ilk eylemleriydi. Ama batılı devletler bunları terörist ilan etmemekle  kalmadı destek dahi verdiler. Diğer taraftan  Kıbrıs’taEoka’cıların Kıbrıs Türklerine yaptığı zulümler yine batılı devletler tarafından destek görerek   1950’li yıllarda Kıbrıs Türklerini adadan çıkarmak ve yok etmek için kurulmuş ve terör  eylemlerine yıllarca devam ederek adada bir Türk soykırımına sebep olan bir örgüt olmuştur.

Veya Ermeni terör örgütü ASALA,  1970 ve 1980lerde diplomatlarımıza yaptığı saldırıları batılı devletlerin desteği ile  artarak devam etmiştir. Ve yine batılı devletler bu terör örgütlerini terör örgütü olarak ilan etmek ve faaliyetlerini kısıtlama veya yasaklama yoluna gitmemiştir. Ermeni terör örgütü Asala’nın Fransa’daki bombalı eylemlerinden sonra batılı devletlerin  teröre olan desteğini keserek terör örgütü olarak tanımaya başladılar ve Asala bitti.

1980 den günümüze kadar başımıza musallat olan Pkk terörü yine ve hala batılı devletler tarafından  destek görmeleri ve yine 2013 yılında Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı  Mursi’ye karşı darbe yapan Sisi’ye destek veren yine batı ve maşası devletler olmuştur. 15 temmuz 2016 da  Türkiye de darbe girişiminde bulunan fetoculara kucak açan ve kol kanat geren batılı devletler ve maşası devletler  Fetö terörüne destek vermekten geri durmamışlardır.  15 temmuz darbesini kınamakta ve seçilmiş kişilerin yanında yer almakta geç kalan batılı devletler 2013 Mısır darbesinde darbecinin yanında yer almakta acele etmişlerdi.

Seçilmiş liderleri darbe ile iktidardan indiren darbeciler batılı devletlerce demokrat olarak görülmektedir. Yani Mısır’ın RabiatülAdeviyye  meydanında darbeye karşı  gösteri yapma hakkını kullanan masum sivillere silahla saldıran sisi demokrat, bunlara karşı çıkıp masum sivillere destek verenler  terörist, Tarihinde  silahlı eylemi bırakın,  hiçbir zaman şiddetin yanında  olmayan İhvanülMüslimin hareketinin terörist ilan edilmesi veya Terörle ilgisi olmayan Dünya Müslüman Alimler  Birliği Başkanı Karadavi terörist. 

Gezi ayaklanmasını yapanlar yakıp yıkanlar özgürlükçü çocuklar, bunlara karşı duranlar cahil, gerici, şeriatçı terörist veya güneydoğuda yol kesenler,  çukur kazanlar,  askere ve polise silahlı saldıranlar  ayrılıkçı özgürlükçü şirin gençler görülürken, ülkesine mütemadiyen bağlı insanlar terörist. Suriye de tarihi eserleri yakıp yıkan  tüm bölgede silahlı ve bombalı saldırıları yapan batının  kurguladığı terör örgütü  DAEŞ terör örgütü, bölge insanını silahla öldüren,  tehditle ve zorla göç ettiren Pyd’li  teröristler iyi çocuklar.

Batılı devletlerin teröre bakış açısı hep kendi menfaatleri doğrultusunda ve hep Müslümanlara zulüm ve eziyet yapan örgütleri  özgürlükçü,  ayrılıkçı gruplar olarak görmüş ve terör örgütü olarak görmemiştir.

Terör eylemlerinin tanımında cebir ve şiddet kullanmak terörizmin olmazsa olmazıdır fakat kamu binalarını ateşe vermek, sapanla saldırmak, polise ve askerlere silahlı ve bombalı saldırılar yapmak ve  masum insanlara çocuk dahi olsa  eziyet, zulüm ve hayatına son vermek İslam coğrafyasında bunları yapanları batılı devletler  özgürlükçü, ayrılıkçı,  iyi çocuklar olarak görmesinin sebebi batının menfaatleridir.

Tüm bu olaylar batının ve maşası olan devletlerin teröre bakış açısını sorgulamamıza vesile olmuştur.   

Peki terör nedir yeniden tanımlarsak? Cebir ve şiddet kullanarak mevcut siyasi, hukuki, sosyal ve ekonomik düzeni değiştirmek olarak tabir edilse de bu geniş anlamının dışında bir ülkenin diğer hedef ülkede kendi amaç ve menfaatleri doğrultusunda desteklenen organize eylemlere verilen ortak addır diye düşünüyorum.

Diğer taraftan terör eylemlerini gerçekleştiren kişilere terörist denir. Terörün dini dili ırkı olmaz, bu coğrafyada yüzyıllardır devam eden terör olayları hep batının menfaatlerine hizmet etmektedir. 

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR