Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Terör Yuvası Üniversiteler..

Terör Yuvası Üniversiteler..

Üniversiteye başladığım ilk yıl fakültenin kantinin de 3 – 5 masa ülkücülere ayrılmıştı. Masaların belli olması için Türk bayrağı vardı ve ülkücü olmayan kimse bu masalara oturamıyordu. İlk aşamada bu durum bana ötekileştirmenin önünü açan bir uygulama gibi gelmişti ve kendi kendime hayıflanmıştım.

Fakat üniversitede geçen 5 yılımda bunun gerekli olduğunu anladım.

Evet, maalesef terör yuvası olmuş üniversitelerde bu masalar bile bir nebze olsun terör sempatizanlarına biz buradayız mesajı verebiliyordu. En üzücü kısmı bunu devletin yapıyor olması gerekirken üniversite okuyan senin, benim gibi gençlerin yapıyor olması idi.

*

Teröristler, solculuk adı altında hak arama, özgürlük, kardeşlik gibi sloganlarla üniversiteleri yuvası haline getirdi. Üniversite’de okuyan herkes bilir ki bu tiplerin ne kardeşlik ne hak ne özgürlük ne de okumak ile bir alakası yoktur. Tek görevleri vardır olay çıkarmak.

*

Üniversitelerde geçen şiddet olaylarında haberleri izlerken ya da okurken genel de şu cümleyi görürüz; ‘karşıt görüşlü öğrenciler’. Bkz; Fırat Çakıroğlu’nu şehit eden PKK’lı hainler içinde bu tanım kullanılmıştı. Karşıt görüşlü öğrenci yoktur, PKK vardır, terörist vardır.

*

Karşıt görüşlü öğrencilerin çatışması 80’lerde kaldı. Bunun yerini ise üniversitede PKK ve onun kamuflajı haline gelmiş sol örgütler aldı. 90’lardan sonra solculuk adı altında PKK faşizmi zirveyi gördü. Öyle ki üniversitelerde sadece öğrenciler değil artık akademik kısım da terör yuvasına dönmüş durumda. Üniversitelerde bilim yerine terör fışkıramaz. Üniversiteler, teröristler için Kandil’den daha güvenli bir alan halini alamaz. Güvenlik güçlerimiz bir bir şehit edilirken, katillerine maddi manevi destek veren akademisyen ve öğrenci uzantıları üniversitelerden uzaklaştırılmalı.

*

Üniversitelerde teröristler cirit atmaya devam ettikçe, yetiştirilen canlı bombaların farkına varılmadıkça, herkesin gözü önünde açıkça bir kamp haline gelmiş alanları yerle bir etmedikçe, ihanet bildirilerine imza atan PKK destekçisi akademisyenlerin devletten maaş almasına seyirci kaldıkça ve vatana ihanetten yargılamadıkça istediğimiz kadar tedbir alalım hepsi boş…

*

Hiçbir batılı ülke terör örgütlerine bu kadar yaşam alanı sunmaz. Bu örgütlerin üyeleri ve sempatizanlarının devletten maaş almasına, devlet düşmanlığı yapmasına izin vermez. İngiltere, terörist içerik izleyenlere dahi 15 yıla kadar hapis cezası veriyor. Dünyanın hiçbir yerinde devlet ve millet düşmanlığı bu kadar kolay değil. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir özgürlük yok.

*

Devlet bu yapılanmanın önlemini gerçek anlamda alana kadar biz üstümüze düşeni yapmaya çalışalım. PKK ve herhangi eli kanlı terör örgütüne üye, destek veren, sempati duyan, yardım ve yataklık eden, propagandasını yapan öğrenci ve akademisyen görünümlü teröristleri gerekli yerlere şikâyet edelim. Bunu yapmaz isek yarın o kişiler bir canlı bomba yeleği giyip sevdiklerimizi bizden koparabilir..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR