Terörden arındırılan ilçede huzurlu bayram kutlaması

Başarılı operasyonlar sayesinde güvenliğin tesis edildiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 yıl aradan sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı açık alanda yapıldı
Terörden arındırılan ilçede huzurlu bayram kutlaması

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 yıl aradan sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açık havada kutlandı.

Silopi Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Atatürk anıtına çelenk sundu.

İlçede daha önce PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle spor salonunda yapılan kutlamaların ikinci bölümü bu yıl güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlar sonucunda güvenliğin sağlanmasıyla Silopi Stadı'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Dayanan, konuşmasında 23 Nisan1920'nin Türk milleti için büyük önem taşıdığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan Türkiye'nin her alanda büyük kazanımlar elde ettiğini belirten Dayanan, "Bu yolda kuşkusuz tarihine, kültürüne sahip çıkan bir kuşağın varlığı bizlere umut vermektedir. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, dinamizm, değişim ve gelişme gayretinin de kaynağıdır." dedi.

Konuşmanın ardından çocuklar gösteriler yaptı ve müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Çocuklardan Sibel Taşkın, programdaki gösteri ve yarışmalar dolayısıyla mutlu olduğunu söyledi.

Çiğdem Karagül ise kutlamaların açık alanda yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son bulan törene Kaymakam Sezer Işıktaş, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, MHP Silopi İlçe Başkanı Veysi Ökten, CHP Silopi İlçe Başkanı Ümran Cengiz, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi de katıldı.

Kaynak: