Terörden kaçtı TEOG birincisi oldu

Terörden kaçtı TEOG birincisi oldu

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinden Diyarbakır’ın Bismil ilçesine göç etmek durumunda kalan Süheyla Dilek, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında, tüm soruları doğru yanıtlayarak, Türkiye birincileri arasına girdi.

Terör, Nusaybinli Süheyla Dilek’in azmini yenemedi. 120 bin nüfuslu ilçede kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan el yapımı patlayıcılar yüzünden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte ilçedeki diğer aileler gibi Dilek ailesi de göç etmek durumunda kaldı. Ailenin bir kısmı Şırnak’ın Silopi, bir kısmı da Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki yakınlarının yanına yerleşti. Bismil’de ablasının yanına yerleşen ve göç nedeniyle büyük zorluklar yaşayan Dilek, 2. döneminin başında Fatih Ortaokulu’na kaydını yaptırdı. Bir taraftan ailesinden ve arkadaşlarından, diğer taraftan ise okulundan ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan Dilek, derslerine azimle çalışarak, tüm yaşadıklarına rağmen büyük bir başarı elde etti. Girdiği TEOG sınavında soruların tamamına doğru yanıt veren Dilek, adını Türkiye birincileri arasına yazdırdı.  Başarısını Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ile paylaşan Süheyla Dilek, kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Olayların sona ermesinin ardından ilçesine dönerek, eski öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelmeyi istediğini anlatan Dilek, eğitimlerinin engellenmemesini istedi.

“BAŞARI ÖYKÜSÜNÜN KAHRAMANI OLDU”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ak ise Dilek’in tüm öğrencilere model olacağını belirterek, tüm öğrencilerin kendilerine ders çıkaracağı bir hikaye olarak olaya baktığını söyledi. Dilek’in bahanelerin ve dezavantajların bile üstesinden nasıl gelineceğini anlatan bir başarı öyküsünün kahramanı olduğunu vurgulayan Ak, “Mardin’in Nusaybin ilçesinde ailesiyle mütevazi bir yaşam sürdürürken, yaşam çok olağan bir şekilde devam ederken, bir anda Süheyla ve ailesi için çok olumsuz bir seyir alıyor. Ülkemizin bazı il ve ilçelerinde yaşanan terör olayları Süheyla Dilek’in yaşadığı ilçeye yani Nusaybin’e de yansıdı. Hatta yaşanan olaylarda evleri zarar görüp, oturulmayacak düzeye gelince ilçeyi terk etmek zorunda kalıyorlar. Süheyla Dilek, buna rağmen, girmiş olduğu TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak, Bismil’in gururu, Türkiye 1’incisi olmuştur” dedi.