Terörden olumsuz etkilenen KOBİ’lere faizsiz kredi

KOSGEB, başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere terör olaylarından ve diğer doğal afetlerden olumsuz etkilenen bütün KOBİ’lere 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verileceğini bildirdi.
Terörden olumsuz etkilenen KOBİ’lere faizsiz kredi

Terör olaylarından ve diğer doğal afetlerden olumsuz etkilenen KOBİ’lere KOSGEB, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verecek. KOSGEB tarafından konuye ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Ülkemizde başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere terör olaylarından ve diğer doğal afetlerden (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) olumsuz etkilenen bütün KOBİ’lere KOSGEB aracılığı ile 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verilecek. 01.01.2015 tarihinden itibaren ülkemizde yaşanan doğal afetler (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan etkilenen ve bu durumunu ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı’na güncel kaydı olan, imalat sanayiinde faaliyette bulunan işletmeler ile Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyette bulunan tüm sektörlerdeki işletmeler bu destekten yararlanabileceklerdir. Program kapsamında KOBİ’lerimizin; üst limiti 100 bin TL, ilk 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak kullanabilecekleri kredilerin faiz/kar payının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Teminat sorunu yaşayabilecek işletmelere yönelik olarak Kredi Garanti Fonu A.Ş. de protokole taraf olmuştur. Programın kapanış tarihi 31.12.2016’dır."

Destek programından yararlanmak isteyen KOBİ’ler, belirlenen bankalar aracılığı ile kredi kullanabilecek.