'Teröre karşı birlik ve beraberlik sonuna kadar savunulmalı'

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Gaziantep'teki terör saldırısının değerlendirildiği toplantıda, teröre karşı birlik ve beraberliğin sonuna kadar savunulması vurgusu yapıldı.
'Teröre karşı birlik ve beraberlik sonuna kadar savunulmalı'

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlubaşkanlığında olağanüstü toplandı.

Parti Genel Merkezi'nde, 51 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin ise yaralandığı Gaziantep'teki terör saldırısının değerlendirildiği toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Alınan bilgiye göre, terör eylemlerinin asla kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan toplantıda, teröre karşı birlik ve beraberliğin sonuna kadar savunulması gerektiğinin altı çizildi.

Toplantıda, Suriye'de yaşanan iç savaşın biran önce sona erdirilerek bölgenin güvenli hale getirilmesinin önemine işaret edildi.

Bir taraftan terör örgütü PKK'nın diğer taraftan ise DAEŞ'in hedefinde olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının, CHP'ye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu belirtilen toplantıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun gelecek günlerde bölgeye ziyaret gerçekleştirmesi değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun yarın Başbakan Binali Yıldırım ile yapacağı görüşmeye ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.