Ali Kaya

Ali Kaya

Teröre tepki

Teröre tepki

Geçtiğimiz beş altı gün içerisinde yüreğimizi yaralayan Dağlıca ve Iğdır da meydana gelen PKK terör saldırılarında şehit olan vatan evlatlarına yüce Allah’tan rahmet yakınlarına ve aziz Türk milletine başsağlığı dilerim. Şehit haberlerinden sonra yurt genelinde Teröre lanet gösterileri düzenlenmesi kadar doğal bir tepki olamaz ancak bu haklı gösterilere gölge düşürecek eylemlerin ortaya çıkması üzücüdür.Bu gösteriler  düzenlenirken  Kürt kökenli masum insanlara saldırılar düzenliyor olması Batı’nın ve terör örgütü PKK nın ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramıyor çünkü her ikisinin de amaçladığı ülkemizi oluşturan asli unsurlar arasında ayrımcılığı sağlayarak kaos ve ayrıştırmayı sağlamak istiyorlar. Öte yandan televizyonlar da kendisinin de ana dilinin Kürtçe  olduğunu söyleyen şehit babalarını  izliyoruz  mesela Mehmet İhsan Torğut, evladını Siirt eruh’da şehit vermiş. Torğut, "Bir Bünyamin gitti bin Bünyamin bu Vatana  hizmet eder. Bünyamin’ler ölmez onlar da birer Bünyamin’dir. Bünyamin’ler ölmez buradakilerin de birer Bünyamin olduğunu unutmasılar. Bakın benim de ana dilim Kürtçe’dir, Kürt oğlu Kürt’üm ama Müslüman’ım ve Amerika ve İsrail yandaşı değilim onlara hizmetkarlık yapmıyoruz. Bir tek bayrak ay yıldızdır bir tek Allah bir tek din Kuran bir tek peygamber Resulallah, onların dışında hizmetkar değiliz. Bünyamin’ler gider Bünyamin’ler gelir vatan sağ olsun bunu da iftiharla söylüyorum. Sakın gevşeklik gösterip bu ülkenin vatanına hizmet eden gençlerin bu duruma düşmesine müsaade etmeyiniz. Sizden tek ricam budur" diye feryat etmesini nasıl izah edebiliriz?

            Bu millet Selçuklu sultanı Alparslan’ın 26 ağustos 1071 de Malazgirt ovasında Anadolu’nun kapılarını  açtığı savaşı hep birlikte verdi.Kurtuluş savaşında bizlerle birlikte mücadele eden Kürtler de bu savaşa katılmış ve zaferi birlikte kazanmışlardı.Peki  Türk, Kürt, Abaz, Çerkez, Laz veya Gürcü bu savaşı neden verdi? Kurtuluş savaşını başlatan Mustafa Kemal Paşa, telgraflarında kullandığı "anasır-ı İslam" yani "İslam unsurları" kavramına Milli Mücadele boyunca büyük vurgu yaparak. 1 Mayıs 1920 tarihli Meclis konuşmasında, "Meclis-i alinizi  teşkil eden zevat yalnız Türk, yalnız Çerkes, yalnız Kürt, yalnız Laz değildir. Fakat hepsinden mürekkep (oluşan) anasır-ı İslamiye"dir, samimi bir mecmuadır" diyerek milletin bu unsurlardan oluştuğunu açıklamıştı. Bu politika Anadolu insanı arasında tarihte olduğu gibi  olumlu etki meydana getirerek ve Kürtlerin Selçuklular, Osmanlı ve en son Kurtuluş savaşında mücadeleye katılmasını sağlayarak savaşı  kazandı. Ne demek anasır-ı İslam ?

          Ve Sevr anlaşmasının reddine varan politikalar izleyen Kürt’ler  şimdi bazı çevrelerce PKK terör örgütü ile özdeşleştirme çabalarına üzülerek şahit olmaktayız. Vakit itidalli davranma vaktidir. Batının üç yüz yıllık rüyası Türkiye’yi bölüp parçalamak için oynanan oyunlar bu günlerde PKK terör örgütü adı altında Kürtler üzerinden oynanıyor ve bunu Kürtlerin çoğunluğu PKK nın bir Ermeni terör örgütü olduğunu biliyorlar.Türkler ve Kürtler arasındaki bin yıllık kardeşliğin bozulmasına elbirliği ile karşı duracaktır.

 Biz ülke olarak ne badireler atlattık Allahın izni ile bunu da atlatacağız. Tüm halkın teröre karşı ortak bir duruşu ve ortak tepkisi ile mümkün olabilir diye düşünüyorum.  SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR