'Teröre yataklık eden demokrasi kılıfına sığınamaz'

Milli Savunma Bakanı Işık, "(28 belediyeye kayyum) Bir kişi, grup veya topluluk demokrasiyi tercih ettiyse şiddeti övemez. Teröre yardım ve yataklık eden demokrasi kılıfına sığınamaz" dedi.
'Teröre yataklık eden demokrasi kılıfına sığınamaz'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Bir kişi, grup veya topluluk demokrasiyi tercih ettiyse şiddeti övemez, şiddete destek olamaz, teröre asla yardım ve yataklık edemez. Teröre yardım ve yataklık edenin de demokrasi kılıfının arkasına sığınmasını hiç kimse kabul edemez." dedi.

Işık, Fevziye Camisi'nde kıldığı bayram namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasinin şiddetle bir arada olamayacağını söyledi.

"Bir kişi, grup veya topluluk demokrasiyi tercih ettiyse şiddeti övemez, şiddete destek olamaz, teröre asla yardım ve yataklık edemez." diyen Işık, "Teröre yardım ve yataklık edenin de demokrasi kılıfının arkasına sığınmasını hiç kimse kabul edemez. Şu anda Türkiye'de demokrasi kılıfının arkasına sığınarak teröre yardım ve yataklık eden, terör örgütüne finansman sağlayan ve terör örgütünün adeta şubesi haline gelmiş belediyelere kayyum atanıyor." ifadesini kullandı.

Hangi partiden seçilirse seçilsin görevine devam eden, demokratik sınır içinde kalan belediyelerle ilgili hiçbir tasarrufun olmadığını dile getiren Işık, bu durumun bir siyasi partiye değil "teröre doğrudan destek veren, finansman sağlayan, örgüte eleman kazandırmaya çalışan sözde seçilmiş ama insanların emanetini taşımayan kişilere" yönelik bir operasyon olduğunu anlattı.

Işık, "Bu operasyon kararlılıkla devam edecek. Burada kararını vermek durumunda herkes ya demokrasiden yana olacak ya da terörden yanaysa da bedelini ödeyecek. Bunun başka bir alternatifi yok." şeklinde konuştu.

"Atak helikopteri, dünyaya satılacak"

Işık, Türkiye'nin aynı anda birçok terör örgütüyle mücadele ettiğini belirterek, dünyada da en sıkıntılı jeopolitik konuma sahip ülkelerden biri olduklarını bildirdi.

Böyle bir coğrafyada Türkiye'nin milli savunma sanayisini geliştirmekten başka çaresi olmadığını ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak 14 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Şimdi pek çok çalışmamız ürüne döndü. Atak helikopterleri bunları biri. 14'üncüsünü teslim ettik. Önümüzdeki süreçte yeni helikopterleri teslim etmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda bu helikopterlerin dünyaya satılması için de çalışmalarımız sürüyor. Artık Türkiye'nin ihtiyaçları için değil bunu dost ve kardeş ülkelerin Türkiye'yle iş birliği yapan ülkelerin envanterine de sokmanın gayreti içindeyiz."

"Önceliğimiz, Suriye'nin toprak bütünlüğü"

Bakan Işık, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden ilk temizlenen şehir olan Cerablus'ta vatandaşların, Kurban Bayramı'na mutlu girmesinin bütün Suriye'ye yayılması temennisinde bulundu.

TSK'nın verdiği destekle Özgür Suriye Ordusu'nun Cerablus ve diğer taraftan da El Rai bölgesinde hakimiyeti sağladığını anlatan Işık, şunları kaydetti:

"Sınırımızı bir koridor olarak güvenli hale getirdik. Bu noktada oluşan mutluluğu hepimiz gördük. Bu mutluluğun bütün Suriye'ye yayılması en büyük temennimizdir. Suriye'de bir an önce ateşkesin sağlanması hemen arkasından da kalıcı barışın sağlanması Türkiye'nin en önemli önceliğidir. Türkiye, her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğünü savundu. Türkiye için iki öncelik vardır, birincisi Suriye'nin toprak bütünlüğü, ikincisi Suriye'nin demografik yapısının değiştirilmemesi. Dolayısıyla bu iki önceliği Türkiye takip edecek."

"FETÖ, Türkiye'nin başına gelen en büyük ihanet"

Işık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkenin başına gelen en büyük ihanet olduğunu dile getirerek, devletin böyle bir ihaneti daha önce görmediğini vurguladı.

Bu hainlerle sonuna kadar mücadelenin milletin kendilerine verdiği bir görev olduğunu anlatan Işık, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında şehit ve gazi olanların kendilerine haklarını helal etmesi için bu hainlerle sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Işık, devletin, içinde ayrı bir devlet yapılanmasını asla kabul etmeyeceğini belirterek, örgütün devletin bütün birimlerinden temizlenene kadar mücadelenin devam edeceğini kaydetti.