Terörist Gülen, İade edilmemek için ABD'ye yalvardı

Alman devlet kanalı olan ZDF, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki konutuna giderek röportaj yaptı.
Terörist Gülen, İade edilmemek için ABD'ye yalvardı

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye'nin ABD'den iadesini istemesi ve 85 koli belge göndermesi sonrası kaçacak delik aramaya başlayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Alman ZDF kanalına verdiği ropörtajda Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvardı. ABD'ye övgüler dizen Gülen gitmek istemiyorum dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Alman devlet televizyonlarından olan ZDF'ye mülakat verdi. Röportajda Türkiye'de halk düşmanı olarak gösterildiği belirtilen Gülen için ABD ile Türkiye arasında iadesi konusunda da bir çekişmenin olduğu detayı yer aldı.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'DEN 'TÜRKİYE'YE DÖNERİM' AÇIKLAMASI

Alman televizyonuna verdiği mülakatta FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'ye dönmesi konusunda da şartlı bir evet sunuyor: Uluslarlarası bir komisyon ile iade kararı alınırsa Türkiye'ye o zaman giderim.

MÜLAKATTAKİ İFADELERDE 'MASUM BİR DİNİ ALİM' TABLOSU

FETÖ'nün Pensilvanya'daki yaşamına dair bilgilerin de verildiği röportajda Türkiye'den geldiği belirtilen ve cam içinde bulunan kumlara dikkat çekiliyor. FETÖ liderinin masum bir dini alim gibi gösterildiği mülakatta fiziksel zorluklarının olduğuna da dikkat çekiliyor.

Röportajda Gülen'in Almanya'daki varlığına ilişkin bilgiler de veriliyor. FETÖ'nün okullarına dair verilen bilgide Almanya'da 300'den fazla varlığından söz ediliyor.

TÜRKİYE'YE DÖNMEK İÇİN ULUSLARARASI KOMİSYON ŞARTI

Röportajda Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin kısmında ise FETÖ elebaşının uluslararası komisyon şartı bir kez daha dile getiliyor. Gülen, suçlamaların uluslararası bir komisyonca ispatlanması durumunda Türkiye'ye döneceğini kendisiyle yapılan mülakatlarda dile getiriyor. Gülen ayrıca ABD de evet diyorsa, o zaman ben de giderim' ifadesini kullanıyor.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan Gülen'in, darbecilerle görüşmelerinin ispatlanması gerektiğine dair ifadeleri de röportajda yer alıyor.