"Teröristbaşı Gülen CHP'ye bağış yaptı"

FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, terör örgütünün lideri Fethullah Gülen'in 1967 yılında CHP'ye bağış yaptığını açıkladı.
"Teröristbaşı Gülen CHP'ye bağış yaptı"

15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek ve Başkanvekili Belma Satır basın toplantısı düzenledi. Yaptığı açıklama sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Petek, darbe girişiminin siyasi ayağına  ilişkin olarak, “FETÖ ile ilgili yaptığımız tespitlerden sadece bir siyasi partiyle irtibat, diğerleriyle yakın uzak bir yapılanma olmadığını tespit ettik. Dönemsel olarak iktidardaki partilere yakın davranıp devlet üst organlarına sızmak için siyaseti kullanma yolunu seçtikleri anlaşılmaktadır. 1967 yılında bakıyorsunuz CHP'ye bağışta bulunduğu anlaşılıyor. Sadece bir parti ile ilişkilendirmek için söylemiyorum ama bu örgütün amaçlarına uygun partilerle iş birliği yapmak istediği görülüyor” dedi.

Fetullah Gülen'in CHP'ye 1967 yılında bağış yaptığını iddia eden Reşat Petek, darbenin siyasi ayağına ilişkin şunları söyledi: 

"Sık sorulan, kapsamlı araştırma yapıldı ama neden siyasi ayağıyla ilgili bir durum ortaya koymadı, tespit yapmadı. Zaman zaman eleştirilerle muhatap olduk. Gerçekten FETÖ ile ilgili yaptığımız tespitlerde sadece bir siyasi partiyle irtibat, olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz. Dönemsel olarak siyasi iktidarda bulunan, iktidardaki partilere yakın davranıp, başta mülkiye adliye olmak üzere devlet üst organlarına sızmak için kendilerince siyaseti kullanma yolu seçtikleri anlaşılmaktadır. Dikkat çeken belgelerden bir tanesi, kendisi ilkokul mezunu olmadan vaizliğe atandı. 15 Mart 1967 yılında bakıyorsunuz bir partiye, CHP'ye bir tahsilat 5 bin lira bağışta bulunduğu anlaşılıyor. Sözüm yanlış anlaşılmasın ama bu örgütün amaçlarına hizmete edeceğini düşündüğü siyasi partilerle işbirliği yapabildiğini gösterdiği bir belge olarak Nüfus kayıt örneği bile şaibeli bile karışık. Bazı yerlerde doğum tarihi 1942 olarak geçer, kendi yazılı beyanlarında da 1938 olarak geçmiştir. Farklı yorumlarla Atatürk'ün ölümünden sonraki tarihi işaret etmesi bakımından kullandığı şekilde yorumlara sebebiyet vermiştir. Pasaport istek formu var. Anne adını nüfus kayıtlarına aykırı olarak 'Rabin' olarak doldurduğu görülüyor"