Teröristlerden Hazreti Muhammed’e alçakça iftiralar

Teröristlerden Hazreti Muhammed’e alçakça iftiralar

Yakalanan bir terörist, dağda kendilerine Zerdüştlük eğitimi verildiğini ve İslam dininden uzak tutulduğunu, “Hz. Muhammed hakkında kitap yazmışlar, 'Sadece bir devrim yapmıştır, o öldükten sonra o din bitmiştir bizim için' diyorlardı. 'O dinini değiştirmiştir, Kur'an'ı değiştirmiştir’ diyorlardı, bunların hepsini sığınaktaki eğitimde öğrendim” dedi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Seyrek, Sivrice ve Bayırlı Köyü kırsalında yürütülen operasyonlarda 11 adet sığınak ele geçirildi, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Yakalanan bir terörist, dağda kendilerine Zerdüştlük eğitimi verildiğini ve İslam dininden uzak tutulduğunu, “Hz. Muhammed hakkında kitap yazmışlar, 'Sadece bir devrim yapmıştır, o öldükten sonra o din bitmiştir bizim için' diyorlardı. 'O dinini değiştirmiştir, Kur'an'ı değiştirmiştir’ diyorlardı, bunların hepsini sığınaktaki eğitimde öğrendim” dedi.

yeni-haber-video-010.jpg

Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğiyle icra edilen, askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında; Lice ilçesi Seyrek, Sivrice ve Bayırlı köyü kırsalında icra edilen arazi arama ve taraması esnasında 11 adet sığınak ele geçirildi.

Ele geçirilen sığınaklar içinde; 37 adet EYP yapmak için tüp, 1 adet sığınak girişine tuzaklanmış EYP, 27 adet EYP için hazırlanmış düzenek, 116 adet EYP düzeneği hazırlamak için büyük ve küçük pil, 2 adet telsiz, 6 adet batarya, 1 adet dürbün, 40 adet EYP düzeneği için hazırlanmış pil bloğu, 17 takım BTÖ kıyafeti (3 kadın, 14 erkek), 10 adet kaleşnikof şarjörü, 240 adet kaleşnikof fişeği, 1 adet silah üstü gece görüş dürbünü, 4 adet EYP düzenekleri için akü, 10 adet hava görüntülerini engellemek maksatlı kullandıkları şemsiye, 1 adet güneş paneli, çeşitli ebat ve boylarda çadır, sığınak yapımında kullanılmak üzere muhtelif malzemeler, EYP düzenekleri için kullanılan kablo, EYP döşemekte kullanılan alet ve malzemeler, çok sayıda muhtelif örgütsel doküman, muhtelif yaşam malzemesi, muhtelif giyim malzemesi, muhtelif gıda maddesi ve tıbbi malzemeler ele geçirildi.

1 Temmuz 2016 tarihinde sığınakların tespit ve imhası sonrası Seyrek Köyü kırsalında devam eden arazi arama ve taraması esnasında tespit edilen BTÖ mensupları ile yaşanan sıcak temas sonrasında 1 erkek ve 2 kadın terörist olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası ele geçirildi.

“Silah zoruyla yaşıyorduk orada”
Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre yakalanan bir teröristin verdiği ifadede, “Bu sığınağı 4 kişi 15 günde kazdık. Sonra zaten erzağı her gün 50 kilo buraya kadar çektik. Bize bunu zorla yaptırıyorlardı, mecburduk. Silah zoruyla yaşıyorduk orada. 'Kaçarsanız vururuz' diyerek tehdit ediyorlardı” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Yakalanan terörist gençlere de bir çağrıda bulunarak, “Dışarıdan bakıldığı gibi değil içinde olmak. Kimse gelip bu pisliğe girmesin, içine girince daha iyi anladık ama kurtulamadık. Dışarıdan propaganda yaparak güzelleştiriyorlar ama içeriden gördüğümüz zaman çok değişik bir şeydir. Ben buraya geldiğimde onları dediği gibi özgür ve demokratik insanlar bekliyordum. Geldiğimde burada kazma, kürek, tehdit, pis yaşam böyle şeyler bulduk, özgürlük diye bir şey yoktu. Gençler dışarıdan yapılan propagandalara kanmasınlar. Buradaki tehdit altındaki pis yaşamakla, kazma kürekle uğraşmasınlar. Annelerinin babalarının yanında dursunlar” ifadelerini kullandı.

“Bize Zerdüştlük eğitimi veriyorlardı”
Yakalandıktan sonra verdiği ifadesinde diğer teröristlerin kendilerine Zerdüştlük eğitimi verdiklerini söyleyen terörist, “Bize 'Kürtlerin ilk dini Zerdüşlüktür' diyorlardı. Onların peygamberi Hz. Zerdüş'tür. Onların meleği şeytandır. Onların yanında şeytan demek günahtı. İlk çıkan dini kitap Avesta'ymış. İlk insana 'Homo Sapiens' ve 'Homo Erectus' adını veriyorlar. O şekilde eğitiyorlar. Verilen eğitimlerde 'dinimize sahip çıkmalıyız' deniliyor. Bu sözler örgüt kitaplarında da geçiyor. Benim dinim Müslümanlık. Ben de ilk geldiğimde Müslüman olarak geldim. Baktım burada Müslümanlık yok, namaz yok, oruç yok. Müslümanlıktan uzaklar. Tüm gençlere çağrıdır. Kürtler Müslüman’dır. Buralara gelmesinler, katılmasınlar. Gelince beyinlerini yıkıyorlar. İslam dininden uzak tutuyorlar. Hz. Muhammed hakkında kitap yazmışlar, Apo'nun anlattığı kitaplarda Hz. Muhammed'i devrimci olarak anlatmışlar. 'Sadece bir devrim yapmıştır, o öldükten sonra o din bitmiştir bizim için' diyorlardı. 'O dinini değiştirmiştir, Kur'an'ı değiştirmiştir’ diyorlardı, bunların hepsini sığınaktaki eğitimde öğrendim” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.