Teröristlerin yakmaya çalıştığı tır şoförü: Bunların insanlıkla alakası yok

Kullandığı tırı yakan PKK'lı teröristlere engel olmaya çalışırken ateşe itilen tır sürücüsü Alihan Kılıç, "Ben de Kürdüm. Kürt, bunu yapmaz. Bunların insanlıkla bir alakası yok." dedi.
Teröristlerin yakmaya çalıştığı tır şoförü: Bunların insanlıkla alakası yok

Karlıova-Erzurum karayolunun Hedro mevkisinde, kullandığı tırı yakan teröristlere engel olmaya çalışırken ateşe itilen ve yaralanan tır sürücüsü Alihan Kılıç, yol kesen PKK'lı teröristlerin yaşattığı insanlık dışı dehşeti AA muhabirine anlattı.

Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası Kılıç, yıllardır şoförlük yaparak evini geçindirmeye çalıştığını söyledi.

Üç tırı olduğunu, Muş'tan aldığı maden yükünü Erzurum'a götürürken Karlıova yakınlarında terör örgütü PKK mensupları tarafından yolun kesildiğini gördüğünü ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"İki tırımı şoförler, birini de ben kullanıyordum. O an ne olduğunu anlamadım. Bizi tırlardan indirdiler ve araçlarımızı ateşe vermeye başladılar. Önce ikisini yaktılar, 'bari bunu yakmayın' dedim ve müdahale etmeye çalıştım. Aracımı ateşe verdikten sonra yanıma gelen silahlı kişiler, telefonla birileriyle konuştular. Kürtçe konuştukları için tam olarak anlıyordum. Anladığım, telefonla konuşan kişi 'bunları öldüreceğim' dedi. Karşıdaki kişi de sanırım, 'öldürme bırak gitsinler' dedi. Daha sonra benimle konuşan kişi 'Sen git TC askerin gelsin, biz buralardayız' diyerek beni de kolumdan tutarak ateşin içerisine atmak istedi. Tam o anda aracın benzin tankeri patladı. Yüzüm ve vücudum yanmaya başladı. Elimi yüzümü korumaya çalışırken can havliyle ateşin içinden çıkarak arkada bulunan çalılıkların o tarafa doğru kaçarak ellerinden kurtuldum."

"Ekmek teknem gitti"

Tırların yandığını gören ve geri dönmek isteyen kamyonculardan birinin kendisini Karlıova Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü belirten Kılıç, buradaki tedavisi sonrası taburcu olduğunu anlattı.

Yaşananları hala unutamadığını ve çok etkilendiğini vurgulayan Kılıç, "Ben de Kürdüm. Kürt, bunu yapmaz. Bunların insanlıkla bir alakası yok. Kürtleri kullanıyorlar, alet ediyorlar." dedi.

Tek birikiminin araçları olduğunu ve tüm sermayesinin gittiğini ifade eden Kılıç, kredi ile aldığı ekmek teknesinin yandığını, borçlarını nasıl ödeyeceğini bilmediğini kaydetti.