Teröristlerin yaktığı anaokulu eğitime hazır

Van'ın İpekyolu ilçesinde, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda hasar gören Şafak Anaokulu, onarılarak eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.
Teröristlerin yaktığı anaokulu eğitime hazır

Van'ın İpekyolu ilçesinde, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda hasar gören Şafak Anaokulu, onarılarak eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.

İpekyolu İlçe Milli Müdürlüğü, 20 Haziran'da PKK'lı teröristlerin piknik tüpüyle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli saldırısı sonucu kullanılamaz hale gelen anaokulunda başlattığı onarım çalışmalarını tamamladı.

Saldırı sırasında çıkan yangında zarar gören demirbaşlar ile okulun kapı ve pencerelerini yenileyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olası saldırılara karşı binanın çevresine güvenlik kameraları yerleştirdi.

Dış cephesi de boyanarak eskisinden daha güzel şekilde yeni eğitim ve öğretim sezonuna hazırlanan anaokulunda, minik öğrenciler yarın ders başı yapacak.

"Devletimiz imkanlarını seferber etti"

Yarın başlayacak sezon öncesi okulda incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısında okulun büyük zarar gördüğünü anımsattı.

Öğrencilerin kullandığı malzemelerin teröristlerce yakıldığını vurgulayan Yavuzer, şöyle konuştu:

"Okulumuz saldırıya uğradığı zaman öğrencilerimize, okulun eskisinden daha güzel hale getirileceğinin sözünü vermiştik. Şu anda da bütün eksiklikleri giderilmiş durumda. Devletimiz, saldırıya uğrayan okulumuz için bütün imkanlarını seferber etti. Yaz tatili döneminde sürdürülen çalışmaların ardından okulumuz eskisinden daha güzel hale getirildi. Okulumuzun dış kısmına aydınlatma lambaları eklendi. Yine güvenlik kameraları takıldı. Okulumuz eğitim ve öğretim açısından daha uygun ve güvenli hale getirildi. Mahallemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.