Teröristlerin yol açtığı tahribat ortadan kaldırılıyor

Teröristlerin yol açtığı tahribat ortadan kaldırılıyor

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin yol açtığı zararın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da son bulan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi, teröristlerin neden olduğu tahribatın izlerinin silinmesi için çalışma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin evlerdeki inceleme ve tespitlerinin ardından, ağır hasar gören ev ve binalarda yıkım çalışması gerçekleştiriliyor.

Yüklenici firma ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde ana taşıyıcıları zarar gören evlerde iş makineleriyle yıkım işlemi yapıp, enkazı kamyonlara yükleyerek ilçe dışına çıkarıyor. 

Çalışmalarla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, devletin mağduriyet yaşayan vatandaşların yanında olduğunu belirterek, kimsenin sıkıntı yaşamaması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

İlçedeki tahribatın giderilmesi amacıyla birçok bakanlığın çalışma yürüttüğünü ifade eden Çenet, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığından tutun Çevre Şehircilik, Aile ve Sosyal Politikalar ve İçişleri Bakanlığına kadar birçok bakanlık burada çalışmalar yürütüyor. Yüksekova'da hayat normalleşiyor. İnsanlar işinde gücünde, gündelik hayat tekrar devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor. Bununla ilgili yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çalışmaları var. Ekipler, iş makineleriyle enkazları kaldırıyor. Bu çalışmalar bir sürece dayalı olduğu için rakamlarda değişiklik olabiliyor. İnşallah bu çalışmalar bittiği zaman bakanlığımız bununla ilgili açıklama yapar. Hükümetimizin bize verdiği imkanları kullanarak burada yaraları sarıyoruz. Zaman geçtikçe daha da iyi olacağız. Kamu hizmetleri kesintisiz şekilde devam edecektir. Kamu düzenimizi sürdüreceğiz. İnsanlarımız da hayatlarına devam edecek ve onların ihtiyaçlarını da gidereceğiz."