İsmail Koç

İsmail Koç

Terörizm her yerde

Terörizm her yerde

Türkiye yıllardır terör belası ile uğraşan ve bu uğurda büyük kayıplar veren bir ülke. Günümüzde terör hayatın her alanına yayılmış durumda bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de tribünler…

Konya’da oynanan Atiker Konyaspor -Adanaspor maçının ardından misafir takım taraftarları Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunun tuvaletlerini kullanılamaz hale getirdiler. Adanaspor taraftarı tuvaletleri yakıp yıkıp yağmalayarak çok önemli bir iş başardıklarını sanıyor olabilirler ancak sadece kendilerini rezil ettiler.

Bu nasıl bir mantıktır ki bu ülkenin kaynaklarıyla yapılmış, milli servet olan bir stadyumun tuvaletlerini kullanılmaz hale getirebiliyor. Bu da bir nevi vatan hainliği değil midir? Tribünde de hainlik olur mu demeyin oluyor işte.

Üstelik o yağmaladıkları stadyumda birkaç gün sonra bu ülkenin A Milli Futbol takımı Ukrayna ile önemli bir karşılaşmaya çıkacakken…

Bunları yapanlar sporseverlikte futboldan değil, insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. Yapılanlarının kesinlikle kabul edilebilir bir yanı yok ve şiddetle cezalandırılması gerekiyor. Tam da bu noktada TFF’ye Konya emniyetine ve stadyum güvenliğinden sorumlu olanlara birkaç soru sormak gerekiyor.

Hani Passolig gelince sporda şiddet bitecekti?

Stadyuma giriş yapanların bilgileri elinizde yok mu?

Olay çıkaranlar neden tespit edilerek cezalandırılmıyor?

Stadyumda var olduğu söylenen kameralar gerçekten varsa ne işe yarıyor?

Ayrıca bu tuvaletler bu şekilde tahrip edilirken sizler neredeydiniz?

Daha önce de tahrip edilen bu bölgelerin başına iki tane görevli koymak çok mu zordu?

Maça girişlerde Atiker Konyaspor taraftarlarının ayakkabıları dahi çıkartılarak didik didik aranırken, Adanaspor taraftarının bulunduğu kısımdan sahaya torpiller atılması bir güvenlik zafiyeti değil midir?

Maça girerken taraftarın cebindeki üç beş kuruş bozuk parayı alıkoymakla güvenlik önlemi almış olmuyorsunuz?

Zaten içerde bir simit alsanız bozuk para üstü veriliyor.

Yani saçmalık üstüne saçmalık.

Olayı neresinden tutarsanız elinizde kalıyor.

Bu yaşananların ve şahit olduğumuz olumsuzlukların bir daha yaşanmaması ve bir son bulması ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR