"Terörizme karşı Türkiye ile omuz omuzayız"

"Terörizme karşı Türkiye ile omuz omuzayız"

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, "Terörizme karşı Türkiye ile omuz omuzayız. Bunu her platformda belirtiyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülke. İnşallah bu mücadeleyi en kısa zamanda, en başarılı şekilde sonuçlandıracaktır." dedi.

Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye ve Pakistan'ın, aralarında geçmişten gelen çok sağlam bağlar bulunan iki ülke olduğunu söyledi.

Bu bağlardan biri olan ekonomik ilişkilerin çok ileri aşamalara, daha geniş kapasitelere ulaşma imkanı olduğunu belirten Mahmud, her iki ülkede ticaretin artmasından ve yatırımların gerçekleştirilmesinden yana olduklarını ifade etti.

Pakistan'da pek çok Türk firması olduğunu dile getiren Mahmud, "Bunlar alt yapı ve enerji alanında faaliyet göstermektedir. Pakistan-Türkiye ekonomik ilişkilerinin daha çok yakınlaşmasını sağlayacak yeni projeler yapılmaktadır. Bunun en önemlisi de Serbest Ticaret Anlaşması çerçevesinde olacaktır. İki ülke arasında bu görüşmeler hala devam etmektedir ve uygun olan en kısa sürede sonuca bağlanacaktır. Eylül ayı itibarıyla bunun sonuçlandırılması şeklinde bir çalışma yürütülüyor." diye konuştu

- "Türkiye çok güçlü bir ülke"

Yaşanan terör olaylarında masum insanların hayatını kaybettiğini, pek çok güvenlik görevlisinin şehit olduğunu anlatan Mahmud, şunları kaydetti:

"Terörizme karşı Türkiye ile omuz omuzayız. Bunu her platformda belirtiyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülke. İnşallah bu mücadeleyi en kısa zamanda, en başarılı şekilde sonuçlandıracaktır. Maalesef terörizm, tüm ülkeler ve toplumlar için bir tehdit unsuru haline gelmiştir. Dünyanın muhtelif yerlerinde pek çok bilinen ya da bilinmeyen aktif durumda terör gurupları var. Bu guruplar, Orta Doğu'da da bu tür olaylar çıkarabiliyor. Pakistan, 30 yıldan fazla terörizmin bu pis yüzüyle karşı karşıya kalmıştır. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Ancak şunu belirtmeliyim, bizim bu konudaki kararlılığımız çok güçlüdür. Son iki yıldır bir operasyon sürdürüyoruz. Bu konuda iyi çalışmalar yürütülüyor. Biliyoruz ki biz Pakistan'da bu terör olaylarını bitireceğiz."