"Terörle mücadeledeki kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Şehitlerimizle gazilerimizle yüreklerimiz dağlanıyor, sızlıyor ama terörle mücadeledeki kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor. Bundan sonra da azalmayacak. Bu bütün Türk milletinin düşüncesidir," dedi.
"Terörle mücadeledeki kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor"

Akhisar ilçesinde Ağrı'daki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Er Ahmet Tezcan'ın cenaze törenine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehidin babaevini ziyaret ederek, baba Himmet Tezcan ve yakınları ile görüştü.

Akhisar Mustafa Kiraçoğlu Devlet Hastanesi'ne geçerek hastaneyi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Palyatif Polikliniğini gezerek hastalarla ve refakatçileriyle sohbet eden Bakan Akdağ, cenaze töreni ardından, fenalaşarak hastaneye kaldırılan şehidin annesi Arefe Tezcan'ı da ziyaret etti.

Ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, "Haberini aldığımız her şehit yüreğimizi dağlıyor. Her gazimiz, kendisi metanetli olsa da elbette bizi üzüyor." ifadesini kullandı.

Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Ama Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, içinde bulunduğu coğrafya mevcut durumumuz itibarıyla bu mücadeleyi kararlılıkla ve asla bir zayıflık göstermeden devam ettirmek zorundayız. Aksi taktirde şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetini gereği gibi taşıyamamış oluruz. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. İnanıyorum ki, Türk milleti olarak adları ne olursa olsun bu terör örgütleriyle baş edebilecek durumdayız. Tekrar ifade edeyim, şehitlerimizle gazilerimizle yüreklerimiz dağlanıyor, sızlıyor ama terörle mücadeledeki kararlılığımız bir an bile olsun azalmıyor. Bundan sonra da azalmayacak. Bu sadece benim düşüncem ya da hükümetimizin düşüncesi değil. Bu bütün Türk milletinin düşüncesidir, Türk milletinin kararlılığıdır. Katıldığımız şehit cenazelerinde bunu görüyoruz, ailelerinde bunu görüyoruz, vatandaşımızda bunu görüyoruz. Rabbim ailelere sabırlar ihsan eylesin, hepimizi şehitlerimizle cennette buluştursun İnşallah."