'Terörle mücadelemiz sürecek'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bölücü terör örgütü PKK, DAEŞ ve FETÖ'ye karşı, diğer terör örgütlerine karşı her türlü mücadelemiz sürecek" dedi.
'Terörle mücadelemiz sürecek'

Kalkınma Bakanı Lütfi ElvanPKK, DAEŞ, FETÖ ve tüm terör örgütlerine karşı her türlü mücadelenin süreceğini belirterek, "Bu mücadelede PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD, YPG unsurlarına karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğer ülkemizi tehdit eden bir durumla karşı karşıya kalırsak gereken cevap verilecektir." dedi.

Bozyazı ilçesindeki bir otelde muhtarlarla bir araya gelen Elvan, konuşmasına, 15 Temmuz darbe girişim sonrası vatandaşların, tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği birlikteliğe teşekkür ederek başladı.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve tarihsel kökleri oldukça sağlam, güçlü bir geçmişi bulunduğunu vurgulayan Elvan, "Türk insanının Bozyazı'da Mersin'de yaşayan kardeşlerimizin, 79 milyon insanımızın Türkiye Cumhuriyeti aşkı demokrasi, milli irade aşkı, seçilmiş Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan aşkı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu tüm dünyaya gösterilmiştir." diye konuştu.

Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Ortadoğu'ya baktığınızda sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Kuzey'de yine bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Böyle bir ortamda Türkiye'yi de güçsüz kılma, Türkiye'yi bir anlamda bölmeye, parçalamaya yönelik girişimler olduğunu da biliyoruz. İşte 15 Temmuz akşamı, bu hain darbe girişimi bunun en güzel örneğidir. Ama sizler dik bir duruş sergilediniz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız, Hükümetimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz bu millete, ülkeye, devlete ve bu bayrağa ne kadar sadık olduğunu ve bu ülke için her şeyini feda edebileceğini göstermiştir."

Elvan, bu üst aklın, FETÖ'cü terör örgütünü bir maşa olarak kullandığına dikkati çekerek, FETÖ'nün ülkede kargaşa çıkmasına, ülkenin demokrasinden vazgeçmesine, bir anlamda ülke içerisinde bir iç savaşın oluşmasına çaba gösteren bir terör örgütü olduğunu vurguladı.