Ali Kaya

Ali Kaya

Terörün hedefi

Terörün hedefi

Geçtiğimiz salı günü Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen canlı bombalı saldırısını   haberlerden izlerken, sosyal medyada yapılan yorumları okurken , aklıma 1905 yılında Sultan II Abdülhamit’e yapılan silahlı saldırı geldi ve   bu yazıyı kaleme aldım. Atatürk havalimanındaki bombalı saldırısında hayatını kaybedenlere yüce Allahtan rahmet  yaralananlara da acil şifalar diliyorum.   Böylesi zamanlarda siyaseti bir kenara bırakıp birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmemiz gerekir.  Ocu, bucu, sucu olmadan millet olduğumuzu hatırlamamız gerekir.   Gelin birlik olalım biz kenetlendikçe hainlerin tuzakları ve  oyunları boşa çıkacaktır.

Bu iktidar sadece belirli bir kesimin değil   78 milyonun aziz bildiği bu devleti  yönetiyor. Ak parti politikalarını beğenmeye bilirsiniz ama o saldırılarda ölenlerin  hepsi bizim vatandaşımız böyle zamanlarda iktidara saldırmak  hiçbir fayda getirmez, bilakis hainlerin ekmeğine yağ sürer. Zaten terörün hedefleri arasında   mevcut iktidarı halk nezdinde  ülkeyi yönetemez algısını oluşturarak güçsüzleştirmek değil mi?  Bu hedefini silahlı ve bombalı saldırılarla halkı yıldırarak korku ortamı oluşturarak yapmak ister.  Böyle zamanlar da  iktidara saldırarak hainlerin ve terör örgütlerinin amacına hizmet etmeyelim. Bu aziz ülke hepimizin sahip çıkalım.  

          Son yıllarda bölgemiz ve ülkemizde meydana gelen terör saldırıları halk arasındaki ayrışmaları körüklemek ve bundan medet umarak,  bu örgütlerin  amaçlarına ulaşmak istedikleri gerçeğini görmemiz gerekir. Tarihten beridir sürekli saldırılara maruz kalmış bu milletin kaderinde gün geçmiyor ki şehit haberinin gelmediği bir gün olsun.

Bu şanlı Millet  gelecek   yıllara umutla ve güvenle bakabileceği  günlerin  yakın olduğunu biliyor, bizler  o günlerin  umudunu yitirmedik ve o gün gelinceye kadar da bizim  bu umudumuzu kırmak ve teröre karşı dik duruşumuzdan alıkoymak için,  iç ve dış düşmanlar boş durmayacak halkı yıldırmak ve birbirine düşürmek için saldırılarına devam edeceklerdir. Türkiye ne zaman büyük bir proje veya başarı elde ederse ertesinde mutlaka halkın sinir uçlarına dokunan bir   saldırı eylemi   gerçekleştirilerek halkın otoriteye yani hükümete veya lidere karşı ayaklanması umut edilir.  Dışarıdan gelebilecek bir saldırı karşısında bu milletin kenetleneceğini bilen dış güçler içerideki işbirlikçileri ile saldırıdan kendilerine pay çıkararak mevcut iktidarı yıpratmak ve halkı ayaklandırmak istiyorlar.

      İçimizdeki hainlere dikkat çekmek isterim. Tarihte  padişahı devirebilmek için düşmanla işbirliği yapan yapılar ve hainler vardı şimdi de var. II Abdülhamit’e karşı yapılan bombalı saldırıyı  gerçekleştiren  Avusturya vatandaşına Şanlı avcı diyerek yüceltenler ne acıdır ki  bu gün de hala ülkemizde mevcut. Tarihte’’ Ey şanlı avcı, tuzağını boşuna kurmadın! Attın…ama yazık ki ,yazıklar ki vuramadın. ‘’diyen şairler  vardı ,  şimdi de ’’ ben olsaydım ramazanda saldırırdım’’ diyecek kadar alçalabilen yazarlar. Türkiye İran’la savaşa girse İran tarafında yer alırdım diyenler tarihte de vardı şimdi de.

Tarih kitaplarında Ermeni taşnakların Sultan Abdülhamit’i öldürmek için Yıldız camisinde düzenledikleri suikastın detayları anlatılıyor ama sonrası ise çok vahim Taht’tan indirildikten sonra çok geçmeden koskoca imparatorluk parçalanıyor ve hainler amacına ulaşıyorlar. Bu aziz milletin her bir ferdi bu vatanın birliği ve beraberliğini ister ancak böyle zamanlarda terör örgütlerine olan kızgınlığını ifade etmede halk arasında   korku  ortamı oluşturulmasına izin vermemek gerekir. Terörün hedefi halkı bıktırmak mevcut otoriteye karşı ayaklanmasını sağlamak  ve kendisine meşru bir zemin sağlamak ister. Fransa’da  veya Belçika da yapılan terör saldırılarında halk kenetlenip kendi devletine sahip çıkarken Türkiye de yapılan terör saldırılarında devleti suçlamak akla ziyan yaklaşımlardan biridir. Fransa’daki saldırı da  Fransız olanlar kendi ülkesinde yapılan saldırılarda neden devleti suçlar. Bu ülke eskiden ermeni terörü  , sonra Pkk terörü  ve şimdide Daeş terörü  eklenerek bunlarla mücadele ederken bu örgütlerin isimlerinin  değil hepsinin ortak hedefi önemlidir.Hedefleri  bu ülkeyi bölmektir , bizler birlik olursak terör örgütleri içimizdeki hainlere rağmen   hedeflerine ulaşamayacaktır. 

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR