TFF'de 'FETÖ' temizliği! Süper Lig'den 11 hakem

TFF'de önceki gün başlayan FETÖ/PDY soruşturmasında 9 üyesinin 5’inde örgüt bağlantısı tespit edilen MHK üyelerinin istifaları kabul edildi.
TFF'de 'FETÖ' temizliği! Süper Lig'den 11 hakem

Türkiye Futbol Federasyonu, vatan haini Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ PDY) kendi bünyesine sızıp sızmadığını tespiti için önceki gün düğmeye basmıştı. Bu bağlamda soruşturmanın sağlıklı işlemesi için MHK, PFDK, Tahkim ve Temsilciler Kurulu başta olmak üzere tüm kurulların başkan ve üyelerinin yazılı istifası istenmişti.

TFF’de görev alan 2 bin 800 kişinin listesi araştırma için İçişleri Bakanlığı’na yollanırken ilk büyük deprem Kuddusi Müftüoğlu’nun başkanlığını yaptığı Merkez Hakem Kurulu’nda yaşandı. Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan gelen raporda 9 üyesinin 5’inde örgüt bağlantısı tespit edilmesi üzerine MHK üyelerinin istifaları federasyon tarafından yürürlüğe konuldu.

LİG’DEN 11 DE HAKEM VAR

Yapılan açıklamada “TFF Yönetim Kurulu, dün (31 Temmuz 2016) istifasını sunan kurullar arasında yer alan Merkez Hakem Kurulu’nun başkan ve üyelerinin istifalarını görülen lüzum üzerine kabul etmiştir”denildi.

Soruşturma kapsamında gelen raporlara göre Süper Lig’de görev alan 5 orta hakem ile 6 yardımcı hakemin de FETÖ/PDY bağlantısının olduğu öğrenildi. Ligimizde uzun yıllar çok kritik maçlarda görev alan bu hakemlerle ilgili de gereğinin yapılacağı ifade edildi. Soruşturma sürerken diğer kurullarla ilgili raporların da kısa süre içinde netlik kazanacağı bildirildi.

MİT’e yollanan listede FETÖ/PDY bağlantısı olan kişilerin sayısının çokluğundan endişe edilmeye başlandı. Özellikle ‘temsilci’ kadrosundaki kişilerle ilgili çok sayıda olumsuz rapor geleceği ileri sürüldü.

İŞTE GÖREVDEN ALINAN MHK YÖNETİMİ

Kuddusi Müftüoğlu
Bünyamin Gezer
Erdal Güleç
Sadettin Güler
Zafer Demir
Yıldıray Arslan
İsmet Cengiz
Hakan Özkan
Hikmet Öksüzoğlu