TFF'de FETÖ temizliği! Terim’in ekibine inceleme

Darbe girişimi sonrası yapılan aramalar TFF’ye de sıçradı. Federasyon yöneticileri, Terim’in ekibi ve kurulların üyeleri incelemeye alındı.
TFF'de FETÖ temizliği! Terim’in ekibine inceleme

Türkiye’de 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlar, TFF’de de başladı.

Federasyon yöneticileri başta olmak üzere, Türkiye Futbol DirektörüFatih Terim’in ekibi, MHK ile tahkim dahil tüm kurullar ve çalışanları, kimlik bilgileri doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından incelenmeye alındı. Klasman listesini açıklayan MHK’nın, gözlemci listesini yapılan soruşturma sonucuna göre açıklayacağı öğrenildi. MHK’dan bir yetkili önemli açıklamalar yaptı. Söz konusu yetkili şunları söyledi:

“Şu  anda tüm devlet kurumlarında FETÖ’ye yakın kişiler temizleniyor. Bizim de içimizdekileri temizlememiz gerekiyor. Keşke hakemleri de açıklamasaydık. Şimdi hakemler de araştırılıyor. Şu anda şüpheli 7-8 kişi olduğu söyleniyor.”

TEMİZLİK GEREK

Bazı il hakem kurullarında da şüpheliler olduğu, bunların bir an önce temizlenmesi gerektiği, emniyetten gelecek sonucun beklendiği belirtiliyor. Hakem seminerinin 3-9 Ağustos tarihleri arasında Riva’da yapılacağı kaydedilirken temsilci listesinin açıklanması sıkıntıları da beraberinde getirdi. Temsilciler arasında çok sayıda emniyet mensubu ve bürokratın olması, TFF’yi düşündürüyor.

ANTRENÖRÜN CEZASI KALKTI

Öte yandan atletizmde Atmalar Milli Takımı’nın İzmir’deki kampınasporcular ile görüşmeye gelen FETÖ mensubu kişileri şikâyet eden antrenör Metin Altıntaş ceza kuruluna sevk edilmiş ve 8 ay men almıştı. Bu ceza tahkim kurulu tarafından kaldırıldı.

Kaynak: Açık Mert Korkusuz