TFF'den Beşiktaş'a ret

TFF, Beşiktaş'ın ligde Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçta kural hatası olduğu gerekçesiyle yaptığı itirazı kabul etmedi.
TFF'den Beşiktaş'a ret

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yle oynanılan derbi maçta kural hatası olduğu gerekçesiyle yaptığı itirazı reddetti.

TFF'den yapılan açıklamada, siyah-beyazlı kulübün, 22 Mart'ta oynanan Fenerbahçe -Beşiktaşmüsabakasında kural hatası yapıldığı yönündeki başvurusunu reddettiği bildirildi.Beşiktaş Kulübü, bu müsabakada kural hatası yapıldığı ve maçın tekrar oynanmasını gerektiğini savunmuştu.

Yönetim kurulunun toplantısında, FIFA Disiplin Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Samsunspor Kulübü'ne, futbolcu alacak ihtilafı nedeniyle verilen 3 puan silme cezasının uygulanması kararı alındığı da kaydedildi. Bu doğrultuda PTT 1. Lig'de yer alan Samsunspor'un bu sezon oynadığı müsabakalar sonucunda 3 puanı silinecek.

Toplantıda ayrıca, Spor Toto 3. Lig ekibi Halide Edip Adıvarspor Kulübü'nün başvurusu üzerine, 12 Nisan'da oynanan Çine Madranspor-Halide Edip Adıvarspor müsabakası öncesi bir futbolcusunun aranarak, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemlerde bulunulduğu iddialarının incelenmesi için dosyanın TFF Etik Kurulu'na sevk edildiği belirtildi.

TFF Yönetim Kurulu'nun, şikayetin 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde soruşturulması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulması kararı aldığı da kaydedildi.