TGC AA ve Sabah gazetesi muhabirlerine saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı (AA) ve Sabah gazetesi muhabirlerinin Hatay'da saldırıya uğramasını kınadı.
TGC AA ve Sabah gazetesi muhabirlerine saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı (AA) ve Sabah gazetesi muhabirlerinin Hatay'da saldırıya uğramasını kınadı.

TGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Hatay'ın Belen ilçesi Kıcı mevkinde elyaf yüklü tırda çıkan yangını görüntüleyen AA muhabiri Burak Milli ve Sabah gazetesi İskenderun muhabiri Veysel Cıncık'ın, araç sahibi olduğu iddia edilen Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tarafından saldırıya uğradığı hatırlatıldı.

Tırın görüntülenmemesini ve şirketlerinin adının haberde kullanılmamasını isteyen saldırganların, muhabirlere yumruk ve tekmelerle saldırdığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Meslektaşlarımız Burak Milli ve Veysel Cıncık, olay yerindeki jandarma ve vatandaşlar tarafından saldırganların ellerinden kurtarılmıştır. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Burak Milli, olay yerinde bulunan diğer gazeteci arkadaşları tarafından çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Saldırıya uğrayan gazetecilerin şikayeti üzerine saldırgan Fırat K. gözaltına alınmıştır. Saldırganın yanında bulunan ve olay sonrası kaçan 2 kişinin kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığı bildirilmiştir.

Burak Milli ve Veysel Cıncık'ın görev yapmalarının engellenmesi ve saldırıya uğramaları basın özgürlüğüne müdahaledir. Meslektaşımıza yapılan saldırının bir sorumlusunun gözaltına alınması sevindiricidir. Hatay Valisi ve Emniyet Müdürü'nden kaçan saldırganların da en kısa sürede belirlenip, haklarında işlem yapılmasını talep ediyoruz. Meslektaşlarımıza görevlerini yaparken uğradıkları saldırı nedeniyle geçmiş olsun diyor ve bu saldırıyı kınıyoruz."