The Guardian'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü

The Guardian, başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Türkiye'yi demokrasiyle uyumlu hale getirdi" ifadelerini kullandı.
The Guardian'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü

Bugün yayımlanan başyazıda Türkiye’nin coğrafi, kültürel ve zihnen eşsiz bir konumda olduğu belirtilirken, Erdoğan’ın AK Parti’nin iktidara gelmesinden bu yana Türkiye’yi ileri bir noktaya taşıdığı yorumu yapıldı.

"ERDOĞAN'A DİKTATÖR DEMEK APTALLIK OLUR"

Erdoğan’ın otoriterleşmesinin Gezi Parkı protestolarına yönelik polis müdahalesiyle başladığını yazan ve darbe girişiminin ardından başlatılan tasfiyeleri de ‘tehlikeli bir karşılık’ diye niteleyen gazete, "Yine de Erdoğan’a diktatör yaftası yapıştırmak ve Türkiye’nin başına gelen her şeyden onu sorumlu tutmak aptallık olur ve Batılı bir perspektiften bakıldığında zararlıdır" dedi.

"ERDOĞAN, TÜRKİYE'Yİ DEMOKRASİYLE UYUMLU HALE GETİRDİ"

Erdoğan’ın seçilmiş hükümetin seçilmiş cumhurbaşkanı olduğu ifade edilen başyazıda, Erdoğan’ın Türkiye’yi demokrasiyle uyumlu bir ülke haline getirdiği savunuldu: "Erdoğan, hayat standartlarında ve ekonomik refah konusunda büyük bir iyileşme sağladı. Bu, kendisine verilen desteği anlamamıza da yardım eden bir durum. Hatalarına ve yanlış hesaplarına rağmen, Erdoğan Türkiye’nin Suriye girdabına girmesini engelledi."