THY 7. Science Expo 2018

"Geleceğin Teknolojileri" konseptiyle toplam 110 bin lira para ödüllünün dağıtılacağı proje yarışmasına, ülkenin dört bir yanından gelen 1265 projeden 50'si finale kaldı- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş:"Geçtiğimiz yıllarda finale kalan bazı proje
THY 7. Science Expo 2018

BURSA (AA) - Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen "THY 7'nci Science Expo 2018" kapsamında gerçekleştirilen proje yarışmasında finalistler belirlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa TÜYAP Fuar Merkezi'nde, 26-29 Nisan tarihlerinde yapılacak etkinlikte, 100 farklı alanda atölye çalışmaları, bilim gösterileri, simülatörler, bilim konferansları, insansız hava araçları uçuşları ve drone gösterileri yapılacak.

Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekleriyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında düzenlenen proje yarışmasının finalistleri belli oldu.

"Geleceğin Teknolojileri" konseptiyle toplam 110 bin lira para ödüllünün dağıtılacağı proje yarışmasına, ülkenin dört bir yanından 1265 başvuru alındı.

"Çocuk mucitler", "genç mucitler", "usta mucitler" kategorilerine müracaat eden ve finale kalan projeler, alanında uzman isimlerden oluşan jüri tarafından titiz bir çalışma sonucu belirlendi.

"Akıllı uygulamalar", "yazılım mühendisliği", "artırılmış gerçeklik", "sanal gerçeklik", "robot", "endüstri 4.0", "biyoteknoloji" ve "yapay zeka teknolojileri" başlıklarındaki proje yarışmalarında, "çocuk mucitler" ve "genç mucitler" kategorisinde 15'er, "usta mucitler" kategorisinde de 20 proje adını finale yazdırdı.

Finalist projeler, 4 gün boyunca devam edecek "THY 7'nci Science Expo 2018" süresince sergilenmeye hak kazandı. Yarışma kapsamında dereceye girecek proje sahiplerine bin ile 16 bin lira arasında para ödülü verilecek.

- "Milli ve yerli üretimin özendirilmesinde önemli bir rol"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, etkinliğin her geçen yıl daha fazla ilgiyle takip edilen uluslararası bir festival haline geldiğini belirtti.

Proje yarışmalarına gösterilen ilginin gelecek adına kendilerini umutlandırdığını ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda finale kalan bazı projeler, NASA ve Microsoft gibi uluslararası kurumlar tarafından ilgi görüyor. Ülkede bu denli bilime meraklı, proje üreten, hayal eden, umut eden ve emek veren binlerce kişinin varlığı bizleri motive ediyor. Eğitim, özendirme ve bilinçlendirme çok önemli. Science Expo'nun milli ve yerli üretimin özendirilmesinde önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Başımıza icat çıkaran ve Türkiye'nin en büyük bilim-toplum etkinliğine değer katan tüm proje sahiplerine teşekkür ediyorum."

Kaynak: