THY Mezar-ı Şerif'e uçuşunun birinci yılını kutladı

Türk Hava Yollarının (THY) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentine uçuşlarının başlamasının birinci yıl dönümü törenle kutlandı.
THY Mezar-ı Şerif'e uçuşunun birinci yılını kutladı

Türk Hava Yollarının (THY) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentine uçuşlarının başlamasının birinci yıl dönümü törenle kutlandı.

Türkiye'den Mezar-ı Şerif'e ilk uçuşun başlamasının birinci yılı münasebetiyle, THY'nin ev sahipliğinde Mezar-ı Şerif'in Amparaturi Baran Hotelinde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, Belh Vali Yardımcısı Muhammad Zaher Vahdet, kentteki yabancı ülkelerin temsilcileri ve THY'nin Afganistan Müdürü Ahmet Öztaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Öztaş, THY'nin, başkent Kabil'den sonra Afganistan'ın en büyük kentlerinden Mezar-ı Şerif'e uçuş gerçekleştirmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ilerlediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Başkonsolos Erdeviren de Afganistan'da birkaç seneden beri görev yaptığını, bu sırada özellikle yurtdışına yaptığı yolculuklar sırasında sıkıntılar yaşadığını belirtti. THY'nin Mezar-ı Şerif'e seferlerinin başlamasıyla yolculuğun kolaylaştığını ifade eden Erdeviren, ''THY'nin Mezar-ı Şerif'ten uçması, bu kenti dünyaya bağladı'' dedi.

Vali Yardımcısı Vahdet ise THY'nin Mezar-ı Şerif'e uçmasının, hem Afganlar için hem de kuzeyde yatırım yapmak isteyen yabancı iş adamları için kolaylık olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından THY'nin logosunun üzerinde bulunduğu pasta kesilerek konuklara ikram edildi.