THY, rotasını yeşil sahalara çevirdi

THY, sponsorluklarının yanı sıra spor kulübü vasıtasıyla masa tenisi, satranç ile futbol branşlarında çocuk ve gençlere destek veriyor.
THY, rotasını yeşil sahalara çevirdi

Havacılık sektörü araştırma kurumu Skytrax'ın yolcu değerlendirme sonuçlarına göre son 4 yıldır "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilen Türk Hava Yolları (THY), sponsorluklarının yanı sıra, bünyesindeki spor kulübüyle çocuk ve gençlere destek veriyor.

Çeşitli turnuvalarda şampiyon olan THY Spor Kulübü, futbolda yetiştirdiği oyuncuları profesyonel kulüplere vererek yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlıyor.

Kuruluşu 1979 yılında gerçekleştirilen, futbol, masa tenisi ve satranç branşlarında faaliyet gösteren THYSpor Kulübü'nün başkanı Ahmet Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora ilgi duyan gençleri yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Bolat, "THY Spor Kulübü aynı zamanda iyi bir okuldur. Burada çocuklarımızın hem derslerdeki notlarını kontrol ediyor hem de bireysel anlamda kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz" dedi.

THY futbol takımının turnuvalarda elde ettiği başarılarla ününü arttırdığını belirten Bolat, şunları kaydetti:

" THY Spor Kulübü'nde yetişen futbolcularımız şimdi büyük kulüplere transfer oldu. HemTHYçalışanlarından hem de dışarıdan çocukların spor kulübünde oynaması için birçok talep geliyor. Bunlar arasında seçmeler yapılıyor. Zaten daha önce profesyonel liglerde çalışmış Salih Erdoğan hocamız futbolcularımızın başında. Takımımız İstanbul Ligi'nde hem U-13 hem U-15 yaş grubunda üstü üste şampiyon oldu. Türkiye liginde de geçen sene finale kadar geldiler. Diğer takımlar da bir hayli kuvvetliydi. Zaten önemli olan fair play çerçevesinde oynamak."

Temel Kotil'den futbolculara söz

Bolat, THY yönetiminin kulüpteki sporcularla yakından ilgilendiğini dile getirdi.

Futbol takımının zaman zaman yurt dışına da gittiğini aktaran Bolat, "THY Genel Müdürümüz Temel Kotil söz verdi. Futbolcularımız, sponsorluğunu yaptığımız Borussia Dortmund altyapısını yakından tanımak ve maç yapmak için Almanya'ya gidecek. Sponsorluğun verdiği imkanları futbolcu yetiştirirken de kullanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bolat, şirket personeline yönelik sportif faaliyetlerin de yapıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"İstanbul'da 25. Uluslararası Havayolları Satranç Turnuvası yapıldı. Onun dışında masa tenisi takımımızın turnuvalara katılımları oluyor. Öte yandan 148 şirketten 4 binin üzerinde katılımcının yer aldığı Şirketlerarası Olimpiyat Oyunları'na (Corporate Games) karting, koşu, voleybol ve basketbol gibi birçok branşta katıldık. Kurum içinde de özellikle futbol, basketbol ve voleybol müsabakaları düzenliyoruz. Biz sporu çok önemsiyoruz. Gerçekten bir şeyler yapmak isteyen sporcularımıza imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Kurum dışından olsun olmasın, futbol oynamak isteyen gençleri THY Spor Kulübü'ne davet ediyoruz. Sporcularımızın yarısı THY ailesi dışındakilerden oluşuyor. Genç ve yetenekli futbolcuları kulübümüze bekliyoruz."

"Hedefimiz Türkiye şampiyonluğu"

THY Spor Kulübü Teknik Direktörü Salih Erdoğan da futbolcuların birçok başarı kazandığını ifade ederek, "THY Spor Kulübü, tarihinde ilk defa alt yapıda U-13, U-14 ile U-15 yaş kategorisinde önce oynadığı gruplarda, sonra İstanbul Şampiyonası'nda birinci oldu. Böylece kulübümüze şampiyonluk kupası kazandırdı" dedi.

Bu yıl Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Oyuncularımıza birçok teklif geldi. Bünyemizdeki birçok oyuncuyu Galatasaray, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye, Eyüpspor, Çanakkalespor ile Kasımpaşa gibi profesyonel kulüpler transfer etti" diye konuştu.

Erdoğan, THY futbol takımının hedeflerine ilişkin de şunları kaydetti: 

"Biz artık Türkiye şampiyonluğunu yakalamak istiyoruz. Çok yetenekli, 1999 doğumlu futbolculardan oluşan bir grubumuz var. Bunu başarabilecek güçteler. Kulübümüz de buna yardımcı oluyor. Ortamı sağlarsak herhalde bu hedefi yakalayacağız. Hem Türkiye Şampiyonası'nda ilk turdan sonra profesyonel kulüplerle de karşılaşıyorsunuz. Böylece kulüpler turnuvada futbolcularımızı gözlemleyerek transfer ediyor. Artık THY, izlenen ve futbolcuları istenen bir kulüp oldu."

Amaç sağlıklı nesiller yetiştirmek

Kulüpte "iyi futbolcudan önce topluma sağlıklı bireyler"in yetiştirilmesi amaçlanıyor. Futbolcu adaylarının fiziksel yapısına göre hazırlanan antrenman programıyla çocukların fiziksel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen bir eğitim programı uygulanan kulüpte, futbolculara düzenli ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılarak bedensel gelişimlerinin en üst düzeye çıkması amaçlanıyor.  

Sağlıklı bedenler yetiştirmeyi hedef edinen THY Spor Kulübü, futbolcu adaylarına bireysel becerilerini grup çalışmalarına katabilme, çabuk ve doğru karar verebilme, hızlı ve doğru tepkilerle yaratıcılıklarını geliştirme konusunda yardımcı oluyor.