TİKA Azerbaycan’da boccia engelli sporunun gelişimine destek oluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan'da boccia engelli sporunun gelişiminin desteklenmesi kapsamında 10 adet...
TİKA Azerbaycan’da boccia engelli sporunun gelişimine destek oluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan'da boccia engelli sporunun gelişiminin desteklenmesi kapsamında 10 adet akülü tekerlekli sandalye, taşınabilir boccia sahası, boccia rampaları ve topları Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesine teslim edildi.

TİKA, Azerbaycan'da Boccia Sporunun Geliştirilmesi Projesi ile dezavantajlı grupların toplumsal hayata katılması için yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. TİKA katkıları ile engellilerin toplumsal hayata katılması noktasında farkındalık oluşturmak, boccia sporunun Azerbaycan'da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Türkiye Engelliler Spor Federasyonu ve Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesi işbirliğinde Türkiye ve Azerbaycan Boccia Milli Takımları arasında Bakü'de bir dostluk maçı düzenlendi. Etkinliğin sonunda TİKA tarafından temin edilen 10 adet akülü tekerlekli sandalye, taşınabilir boccia sahası, boccia rampaları ve topları Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesine teslim edildi.

Bakü'de gerçekleştirilen dostluk maçına Azerbaycan Çalışma ve Toplumun Sosyal Güvenlik Bakanı Selim Müslümov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesi Başkanı İlgar Rehimov, TİKA yetkilileri, Azerbaycanlı milletvekilleri katıldı. Bakan Müslümov, Azerbaycan'da engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı TİKA'ya ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti. Müslümov, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi dezavantajlı kesimlerin topluma kazandırılmasında da Azerbaycan'a gösterdiği desteklerden dolayı minnettar olduğunu söyledi.

Büyükelçi Özoral ise, desteğe ve ilgiye ihtiyaç duyan bu kesime yönelik çalışmalarından dolayı TİKA'yı tebrik etti. Konuşmaların ardından yarışmanın galiplerine hediye ve kupa takdim edildi.

Boccia sporu son yıllarda birçok ülkede bağımsız federasyonlar kurularak engelli gençlerin spor aracılığıyla rehabilitasyonunu amaçlayan önemli paralimpik spor dallarından biri olarak hızla yaygınlaşıyor. Farklı kategorilerde bedensel engellilerin yanı sıra çocuk felci, kas atrofisi, beyin travması gibi hastalıklar sonucu ağır kategoride yer alan engelli gençlerin de yapabildiği boccia sporu, fiziki güçle beraber zihinsel emek de gerektiriyor.

TİKA Azerbaycan’da boccia engelli sporunun gelişimine destek oluyor

TİKA Azerbaycan’da boccia engelli sporunun gelişimine destek oluyor

TİKA Azerbaycan’da boccia engelli sporunun gelişimine destek oluyor

İHA