TİKA Başkanlığı:

TİKA Başkanlığı:
TİKA Başkanlığı:

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından (TİKA), Pakistan-Türk Dostluk Hastanesinin hizmete girdiği geçen yıl Haziran ayından bu yana yaklaşık 80 bin kişinin sağlık hizmeti aldığı bildirildi.

TİKA yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'da 2010 yılında meydana gelen sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selden etkilenen Pencap eyaletine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, bölgeye yeni bir hastane yapılması sözünü verdiği hatırlatıldı. 

TİKA'nın bu söz üzerine harekete geçtiği ifade edilen açıklamada, Pencap eyaletinin Muzaffergarh vilayetinde bir hastanenin inşası, donanımı ve tefrişatının gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, bölgenin en modern hastanesi olarak 2014 Haziran ayı sonunda faaliyete başlayan hastaneye ve Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi adı verildiği belirtildi.

Hastanenin 50 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başladığı ve TİKA'nın katkılarıyla yatak kapasitesinin 90'a çıkarıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastaneye günlük kaydolan hasta sayısı 350-500 civarındadır. Pakistan-Türk Dostluk Hastanesinden Haziran'dan bu yana yaklaşık 80 bin kişi sağlık hizmeti aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinin işletme işi Karaçi merkezli kar amacı gütmeyen bir vakıf olan The Indus Hospital tarafından üstlenildi. Hastane 4,5 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olup elektronik girişli 2 ameliyathane, 1 morg ve 1 çamaşırhane ile bölgedeki en kapsamlı sağlık tesisidir. Hastanede 26 doktor, toplamda 70 hasta bakıcı ve hemşire hizmet vermekte olup hastanede ortopedi, genel cerrahi, jinekoloji, pediatri, kan bankası ve yoğun bakım üniteleri hizmet vermektedir."