TİKA "gönül coğrafyası" kültürlerini Bosna'da buluşturdu

TİKA, "Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları" etkinliğiyle ramazan boyunca geleneksel sahne sanatlarını Balkan halklarıyla buluşturarak ramazan kültürünü eski coşkusuyla yaşatmaya devam ediyor.
TİKA "gönül coğrafyası" kültürlerini Bosna'da buluşturdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), "Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları" etkinliğiyle ramazan boyunca geleneksel sahne sanatlarını Balkanhalklarıyla buluşturarak ramazan kültürünü eski coşkusuyla yaşatmaya devam ediyor.

TİKA ve Müstakil Sahne Sanatları Eğitim Derneği (MÜSSED) iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında yola çıkan tır, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk'un ardından son durağı Bosna Hersek'te halkla buluştu.

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Travnik şehrinde düzenlenen etkinlikte konuşan TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu akşamki programın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırıları nedeniyle kısa tutulduğunu söyledi.

İki kültürün birbirini tanıma fırsatı bulduğunu aktaran Şanlı, "Programımız çok daha geniş kapsamlı ancak ülkemizde yaşanan terör saldırıları nedeniyle bu akşam etkinliğimizi daha kısa tuttuk. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Makedonya'da 8 Haziran'da başladığı yolculuğunu Üsküp'te noktalayan tır, Kosova, Arnavutluk ve Bosna Hersek'i de ziyaret ederek ramazan boyunca Türk kültürünü Balkan halkıyla buluşturdu. 

Etkinlik kapsamında ayrıca, tırda oluşturulan sahnede geleneksel Türk tiyatrosundan ortaoyunu, meddah, aşuk ve maşuk, hacivat-karagöz gibi oyunlar ile kukla gösterileri, halk oyunları ve semazen gösterisi sergilendi.