TİKA Sırbistan'da arıcılığı geliştiriyor

TİKA tarafından Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olduğu Sancak bölgesinde başlatılan Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında 66 kişiye arı kovanı, arı ve koruyucu elbise yardımında bulunuldu.
TİKA Sırbistan'da arıcılığı geliştiriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde başlatılan Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında 66 kişiye arı kovanı, arı ve koruyucu elbise yardımında bulunuldu.

Sancak bölgesinde arıcılığı geliştirmeyi amaçlayan bu proje çerçevesinde Novi Pazar ve Tutin şehirlerinde yaşayan 66 kişiye arı ve arı kovanı desteğinde bulunarak bölgedeki istihdamın artırılmasının hedeflendiği bildirildi.

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak, TİKA'nın Sancak bölgesinde tarım ve hayvancılık alanlarında çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini belirterek "Bölgede işsizlik oranı son derece yüksek. Geçtiğimiz yıl 56 aileye ahududu fidanı yardımında bulunmuştuk. Bu yıl da arıcılığı geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bölgede arıcılığı geliştirme projesinin henüz deneme sürecinde olduğunu söyleyen Bayrak, arıcılığın Sancak bölgesinde daha da geliştirilmesi için gelecekte de çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.