TİKA’dan Afganistan’da gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Ramazan ayı iftar ve gıda programları kapsamında Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımında...
TİKA’dan Afganistan’da gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Ramazan ayı iftar ve gıda programları kapsamında Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımında bulundu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de TİKA tarafından ihtiyaç sahiplerine 3 ay yetecek kadar gıda paketi dağıtıldı. Dağıtım sırasında açıklama yapan TİKA Kabil Koordinatörü Mustafa Bütün, her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında iftar ve gıda programlarının devam ettiğini söyledi. Bütün, "Şu ana kadar 240 aileye 3 ay yetecek kadar gıda yardımlarımızı yaptık. En kısa zamanda bunu 600'e tamamlaya çalışıyoruz. Afganistan'daki ofislerimiz gıda yardımlarını sürdürmekte. Afganistan'da toplam 2 bin 500 aileye 3 aylık yetecek kadar gıda ardımı yapmaya gayret gösteriyoruz. Biliyorsunuz TİKA'nın asıl amacı teknik iş birliği ve kalkınma yardımı yapmak. Ama dost ve kardeş ülkede dostluk ve kardeşliğimizin göstergesi olarak ihtiyaç sahiplerinin bir nebze olsun ihtiyaçlarını gidermek için gayret ediyoruz." dedi.

Bütün, yetimhanede olan, ailesinden uzakta kalan öğrenciler için de iftar programının sürdüğünü belirtti.

Kültür ve Sosyal Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Halil Kuraş ise Ramazan ayının gelişiyle birçok üniversite öğrencisine ve 60 aileye gıda yardımı yapıldığını belirterek yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

İHA