TİKA'dan Azerbaycanlı engellilere destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Azerbaycan Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı işbirliğiyle engellilerin mesleki eğitimleri ve istihdamlarına yönelik projeler başlattı.
TİKA'dan Azerbaycanlı engellilere destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Azerbaycan Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı işbirliğiyle engellilerin mesleki eğitimleri ve istihdamlarına yönelik projeler başlattı. 

İşsiz engellilere yönelik "Bilgisayarlı Muhasebe", "Sebzecilik", "Arıcılık" ve "Dikiş" konularında meslek eğitimlerinin gerçekleştirilmesini öngören projelerin ilk aşamasında, Şamahı şehrinde yaşayan engelli ve sağlık imkanları sınırlı 11 kişiye arıcılık eğitimi verildi. 

Eğitimin teorik kısmını oluşturan birinci aşamada eğitim programına katılan arıcılara TİKA tarafından 10'ar adet arı kovanı, arı kolonileri ve arıcılık malzemeleri hibe edildi. Ayrıca belirli bir dönem için uygulamalı eğitim amacıyla bu kişilerin arı kovanlarını devamlı kontrol etmesi ve arılara bakım ile ilgili pratik bilgiler vermesi için bir arıcı görevlendirildi.

Şamahı'daki engelli arıcılara kovanlarını teslim eden TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada Azerbaycan'da şimdiye kadar arıcılık konusunda pekçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu kez ise engellilerle ilgili bir proje kapsamında arıcılarla bir araya geldiklerini ifade eden Polat, Türkiye olarak  Azerbaycanlı engellilerin istihdam sahibi olması ve toplumun diğer kesimlerinden kendileri farklı hissetmemeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.