TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

Priştine'de ilk ve tek Türk okulu olma özelliği taşıyan Elena Gjika İlköğretim Okulunun açılışı, kapsamlı tadilat ve donanım çalışmalarının...
TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

Priştine'de ilk ve tek Türk okulu olma özelliği taşıyan Elena Gjika İlköğretim Okulunun açılışı, kapsamlı tadilat ve donanım çalışmalarının ardından Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç tarafından yapıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) desteğiyle Kosova'da Türkçe eğitim yeni bir kalite kazandı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Kosova'nın başkenti Priştine'de 200 Türk öğrencisinin eğitim gördüğü ilk ve tek ilköğretim okulunda kapsamlı tadilat ve donanım çalışmaları yapıldı. Elena Gjika İlköğretim Okulunda 18 sınıf, 3 kreş, 1 kütüphane, koridor ve diğer mekanlar tümüyle tadilat edilerek, sınıflar en modern araç ve gereçlerle donatıldı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle yenilenen okul görkemli törenle açıldı. Öğrencilerin ellerinde Türk ve Kosova bayrakları taşıdığı açılışa katılan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti'ye sıcak bir karşılama düzenledi.

Öğrenciler şükranlarını ifade etti

Tadilat ve donanımı yapılan okulun sınıflarını gezen konuklara, yeni sıralarda oturan öğrenciler şükranlarını ifade etti. Tadilat projesiyle ileri eğitim standartlarına kavuşan sınıfları inceleyen konuklar, sınıfları tek tek inceledi.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, Belediye Başkanı Shpend Ahmeti ve diğer konuklar, yeni sınıflara kavuşmanın heyecanını gizlemeyen öğrencilerle sohbet etti, yeni eğitim şartlarından dolayı mutlu olduklarına şahit oldu. Okul öncesi sınıflarda eğitim gören öğrencileri ziyaret eden konuklar, sevimli küçüklere oyuncak hediye etti. Çocuklarda da Büyükelçiye hediye verdi.

"Kosova'da eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlandı"

Ziyaretin sonunda kameraların karşısına çıkan Priştine Belediye Başkanı Shpen Ahmeti, okulda gerçekleştirilen çok önemli projeden dolayı TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkürlerini ifade ederek, bu proje ile Kosova'da eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlandığını söyledi. Ülkenin gelişmesinde eğitim alanının ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Ahmeti, çocukların modern şartlarda eğitim görmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi. TİKA'nın sadece eğitimde değil, sağlık, tarihi eserleri koruma, tarım gibi alanlarda da çok başarılı projeleri hayata geçirdiğini kaydeden Priştine Belediye Başkanı Ahmeti, TİKA'nın gelecekte de önemli projelere imza atacağına inandığını söyledi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da "İnşallah bu projenin, buradaki çocuklarımızın, Kosova'daki gençlerimizin hepsi bizim çocuğumuz, hepsi geleceğimizin birer gülü, onları eğitim koşullarının iyileşmesini temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

"Eğitim ve sağlık alanında hayata geçirilen projeler öncelikli"

TİKA'nın, sadece Kosova'da değil dünyanın her yerinde proje geliştiren ve gerçekleştiren gurur duydukları bir kurum olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Kılıç, eğitim ve sağlık alanında hayata geçirilen projelerin öncelikli olduğunu ve ayrı bir önem arz ettiğini kaydetti. Büyükelçi Kılıç, TİKA'nın Kosova genelinde her iki alanda çok ciddi ve önemli projeler gerçekleştirdiğini, bu nedenle de son derece mutlu olduklarını söyledi.

Açıklamaların ardından Büyükelçi Kıvılcım Kılıç ve TİKA Kosova Koordinatörü Hasan Burak Ceran'a okul yetkilileri tarafından hediyeler takdim edildi.

TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

TİKA’dan Kosova’da Türkçe eğitime destek

İHA