TİKA'dan Mozambik'teki afet bölgesine yardım

TİKA Maputo Program Koordinatörü Ömer Faruk Mergen:- "Hazırladığımız hijyen ve gıda paketleriyle 600 ailenin 10 günlük ihtiyacını karşılayacağız"
TİKA'dan Mozambik'teki afet bölgesine yardım

MAPUTO (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Mozambik'in kasırga ve selden ağır hasar gören Beira şehrine, 600 ailenin 10 günlük ihtiyacını karşılayacak hijyen ve gıda paketleri gönderdi.

TİKA Maputo Program Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, Beira'ya gönderilecek yardım malzemelerinin toplandığı Maputo limanında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın Maputo Program Koordinasyon Üssü olarak süreci başından beri yakından takip ettiklerini belirtti.

Beira'ya yardım konusunda bir araya gelen gönüllülerle birlikte hareket ederek, kentteki insanların acısını dindirmek için çalıştıklarını aktaran Mergen, bu amaçla bölgeye gönderilmek üzere paketler hazırladıklarını söyledi.

Paketlerin, Maputo'dan çıkacak ilk gemiyle Beira'ya ulaştırılacağını belirten Mergen, "Hazırladığımız hijyen ve gıda paketleriyle 600 ailenin 10 günlük ihtiyacını karşılayacağız." dedi.

Ömer Faruk Mergen, şunları kaydetti:

"Paketlerimizin içerisinde temel gıda malzemeleri, hazır gıda ve hijyen malzemelerinin yanı sıra bu tarz felaketlerde en çok karşılaşılan sıkıntılardan biri olan temiz su konusuna çözüm olacak su temizleyici ilaçlar mevcut. Geminin pazartesi günü Beira'ya ulaşması bekleniyor. Yardımlarımızın dağıtımı, tarafımızdan yapılacak. Hava yoluyla gideceğimiz Beira'ya şu an kara yoluyla ulaşım mümkün değil."

Mozambik'te geçen hafta meydana gelen İdai kasırgası ve seller nedeniyle 300 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Ülkenin kıyı şehri Beira'nın yüzde 90'ı sel ve fırtınadan etkilenmişti.

Kaynak: