TikTok’tan müzik sektörüne darbe

Bilindiği üzere TikTok birçok şeye yön verdiği gibi artık müzik sektörüne de yön vermeye başladı. Bundan dolayıdır ki artık ünlüler listelere girmek ya da yüksek rakamlı Youtube reklamları yerine TikTok ile reklam anlaşmaları yapıyorlar.
TikTok’tan müzik sektörüne darbe

Bir şarkının küçük bir partı bir anda patlayabiliyor. Bir anda yapılan müzik insanların diline dolanıp yüzlerce, milyonlarca dinlenme alabiliyor. Bundan dolayıdır ki artık büyük müzik şirketler sanatçılarının şarkılarını popüler yapmak için TikTok ile anlaşıyorlar.

TikTok müzik endüstrisine yön verirken bazı büyük şirketler ve ünlüler buna karşı çıkmaya başladı. Bunlardan biri dünyaca ünlü şarkıcı Adele idi. Adele ,bir röportajında TikTok hakkında şunları söylemişti:” Herkes Tiktok için müzik yapıyorsa bizim kuşak için kim müzik yapacak? Benim yaşıtlarım için kim müzik yapacak? Bu işi seve seve yaparım ben, benim seviyemde olan insanlara hitap etmeyi tercih ederim. Dünyada geçirdiğimiz süre ve yaşadığımız onca şey gibi, 12 yaşındakilerin bu müziği dinlemesini istemiyorum biraz fazla derin.”

dunyaca-unlu-muzik-sirketi-ile-anlasamadilar-001.jpg

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİK ŞİRKETİ İLE ANLAŞAMADILAR

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü müzik şirketi olan Universal Music Group (UGM) TikTok ile şirketler, adil ödeme ve yapay zekadan korunma konusunda yeni bir anlaşmaya varılmaması üzerine sözleşmeleri sona erdiğini bu Çarşamba günü sanatçılarının müziklerinin Tiktok‘tan kaldıracağını açıkladı.

Bunun üzerine birçok müzik dinleyicisi TikTok artık müzik sektörüne yön veriyor. Bu sanatçıları dinlenme açısından kötü etkiledi. Birçok müzik TikTokta popüler oluyor. Ünlülerin kariyerleri için kötü oldu şeklinde yorumlarda bulundular.

Universal Music Group’un çatısında bulunan bazı ünlüler: Taylor Swift, Bts , Justin Bieber,Lana Del Rey, Kanye West, Billie Eilish, Adele ,Lady Gaga ,Rihanna

Şirketin bu kararı hem sanatçıları hem de müzik sektörünü nasıl etkileyecek iler ki süreçlerde TikTok artık bununla ilgili ne gibi adımlar atacak göreceğiz.

Etiketler :