Tilkiler "çikolata" ile aşılanacak

Tilkiler "çikolata" ile aşılanacak
Proje kapsamında kare çikolata görünümündeki yemler, kuduza sebep olan yaban hayatında yaşayan tilkilerin bulunduğu alanlara uçakla bırakılacak

 

Kuduz ile yaban hayatında yaşayan tilkilerin bulunduğu alanlara uçakla atılacak çikolata görünümündeki yemlerle mücadele edilecek. 

Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kuduz hastalığının hayvanlardan insanlara bulaşan en önemli zoonoz hastalıklardan biri olduğu belirtildi.

Son yıllarda Konya'da kuduz hastalık mihraklarında artış gözlendiği ifade edilen açıklamada hastalık mihraklarında ve Konya Veterimer Kontrol Enstitüsü'nde yapılan laboratuvar araştırmalarında hastalığın bulaşma kaynağının yaban hayatında yaşayan tilkiler olduğu tespit edildiği bildirildi.

Bu nedenle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaban hayatında kuduz hastalığıyla mücadele amacıyla Türkiye'de kuduza karşı Ağızdan Aşılama Projesi'ni uygulamaya koyduğu vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Proje kapsamında yaban hayatı kaynaklı kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla içinde ilimizin de bulunduğu 21 ilde 105 bin kilometrekare alanda 3 yıl süreyle havadan uçaklarla aşılama çalışması yürütülecek. Birinci dönem aşılama çalışmaları 21 Nisan'da başlayacak ve 1 Haziranda sona erecek. Aşılama için kampanyada 3 uçak görev alacak. Bu uçaklardan biri Antalya, ikisi de Ankara'dan havalanacak. Kampanyada kullanılacak aşılar kare çikolata görünümünde olan yemlerle atılacak olup kampanya süresinde özellikle kırsal ve dağlık alanda yaşayan vatandaşlarımızın bu yemleri bulmaları halinde temastan kaçınmaları ve özellikle çocuklarını bu konuda uyarmaları gerekmektedir."