TİMAV 5.Geleneksel Hikaye Yarışması Ödül Töreni coşkuyla düzenlendi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 5.Geleneksel Hikaye Yarışması’nın ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda gerçekleştirildi.
TİMAV 5.Geleneksel Hikaye Yarışması Ödül Töreni coşkuyla düzenlendi

yeni-haber-fotogaleri-024-001.jpg

Törene TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve çok sayıda davetli katıldı.

timav-odul-gecesi-(33).jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “Hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Ancak, milletin gözbebeği, ümmetin ümidi, insanlığın yüz akı İmam Hatipli kardeşlerimizi özel olarak selamlıyorum. İmam Hatiplilik coşkusunu yeniden yaşatan Rabbimize hamd ediyorum” dedi.

yeni-haber-fotogaleri-024-001.jpg

“İMAM HATİP RUHUNA BÜYÜK İHTİYAÇ VAR”

Bu coşkunun mimarlığını ve mihmandarlığını yapan İmam Hatipli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yol arkadaşlarına ve geçmişten günümüze İmam Hatiplilik sevdasına hizmet eden tüm büyüklere şükranlarını sunarak konuşmalarına devam eden Abdullah Ecevit Öksüz, “Rabim zor zamanlarımızı geride bırakmayı bizlere lütfetti. Türkiye genelinde bu yıl itibariyle İmam Hatip Lisesi sayımız 1226’ya, ortaokul sayımız 2083’e yükseldi. Bugün ortaokul ve liselerimizde öğrenci sayımız ise 1 milyon iki yüzbinleri aştı. Geldiğimiz bu noktada, Velisinden yöneticisine, öğretmeninden öğrencisine, bürokratından sivil toplum kuruluşlarına kadar hepimizin büyük sorumlulukları olduğunu vurgulamak istiyorum. Önümüzdeki tüm engeller kaldırılmışken, okul ve öğrenci sayılarımız tarihi rekorlara imza atarken, Artık mazeretler değil, çözüm sunmak, şikayet etmek değil, gayretlerimizi arttırmak ve reaksiyonlar değil aksiyonlar üretmek zorundayız. Çünkü sosyal hayatımızda, İnanç kaynaklarımızın, Kur’an ve sünnetin doğru anlaşılmasında ve yorumlanmasında, ümmetin birlik ve dirliğinin geliştirilmesinde, ilmi, siyasi, sosyal ve iktisadi bağlamda istiklal ve istikametimizin inşası ve istikrarında İmam Hatip ruhuna olan ihtiyacı en derinden hissettiğimiz dönemleri yaşıyoruz” dedi.

timav-odul-gecesi-(9).jpg

“EN GÜZEL CEVABI İMAM HATİP NESLİ VERMEKTEDİR”

“Ülkemize, İslam coğrafyasına ve dünyanın bütününe baktığımızda bu ruha olan ihtiyacı görmemek mümkün değil” diyerek konuşmalarını sürdüren Öksüz, “Ülkemizde din adına paralel yapılanmalar üreten, insanların duygularını sömürenlere, İslam adına Müslümanların ve masum insanların canlarına kasteden bazı aşırı uçlara, İslam ile terörizmi yan yana getirmek için özel projeler yürüten Avrupa’nın İslamofobik zihniyeti ve yerel işbirlikçilerinin kol gezdiği bir dünyaya en güzel cevabı İmam Hatipliler ve İmam Hatip nesli vermektedir. Bundan sonra daha güçlü ve daha büyük cevaplar verebilmemiz için sorumluyuz. Bu kutlu sorumluluğumuzu yerine getirmek; iki cihanımızın sulh ve selameti için elzemdir” ifadelerini kullandı.

yeni-haber-fotogaleri-024-001.jpg

“İMAM HATİP NESLİ DAHA GÜÇLÜ YÜRÜYOR”

Böyle bir sorumluluğun hem yerine getirilmesi hem de yaygınlaştırılması adına başta milli eğitim bakanlığı olmak üzere, din öğretimi genel müdürlüğü, il, ilçe müdürlükleri, okullar ve sivil toplum kuruluşların adeta bir seferberlik içerisinde olduğunu ifade eden Abdullah Ecevit Öksüz, “Uzunca bir aradan sonra ulaştığımız bu ölçeğe gelirken elbette geçiş döneminin bazı sorunları ve eksiklerini de hep birlikte yaşadık. Bunların da büyük oranda giderildiğini görmek hepimizin ortak mutluluğudur diye düşünüyorum. Artık milli eğitim sistemimiz içerisinde en fazla sosyal ve kültürel etkinlikler İmam Hatip okullarımızda düzenleniyor. Mesleki yarışmalar öğrencilerimize ayrı bir motivasyon kazandırıyor. Ortaokullarımıza ve ortaokullardan liselerimize akademik başarısı yüksek seviyede öğrenicilerimiz yoğun bir şekilde ilgi duyuyor ve kaydoluyor. Proje okullarımızda dil eğitimi başta olmak üzere fen ve sosyal bilimler alanında da özel projeler üretiliyor ve yürütülüyor. Ulusal ve uluslararası hafızlık projelerinin yanında birçok bilimsel proje ve etkinliklerle geleceğin liderleri, yeni  Türkiye’nin mimarlar ve kadim medeniyetimizin öncüleri yetiştiriliyor. Burada saydığım bu başlıklar ve daha niceleri ile birlikte İmam Hatip nesli geleceğe geçmişinden daha güçlü bir şekilde yürüyor. Hamd olsun” diye konuştu.

timav-odul-gecesi-(6).jpg

HEM DÜNYAYI, HEM AHİRETİ İMAR EDİYORLAR

“İmam Hatipliler hem dünyayı hem ahireti imar etme derdinde olan insanlar olarak akademik başarılarının yanında insanlığın ihtiyaç duyduğu ‘İyi insan’ profilinin de en büyük yansımasıdır” diyerek konuşmalarına devam eden Ecevit Öksüz, “Bu duygu ve düşüncelerle; 5.’sini düzenlediğimiz hikaye yarışmamıza katılan, dereceye giren ve girmeyen tüm öğrencilerimizi, onları yetiştiren anne-babalarını ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

timav-odul-gecesi-(18).jpg

“PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak özelde İmam Hatipler, genelde ise din eğitimi, gençlik ve sosyal politikalar adına bilgi, düşünce ve strateji üretmek gayesiyle çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Abdullah Ecevit Öksüz, “İmam Hatiplilerin dünyaya ve insanlığa söyleyecek sözleri, üreteceği değerleri bir düşünce kuruluşu formatında yansıtmaya, özgün projeler üretmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Bu yolda bizimle aynı safta yer alan ve katkılarını her zaman yanımızda hissettiğimiz gönüldaşlarımza teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca, bir çok projemizde olduğu gibi bu güzel organizasyonun gerçekleştirilmesinde bize güç veren, yol arkadaşlığı yapan, daha büyük faaliyetler için desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Selçuklu Belediyemize, Başta Sayın Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm ekibine de şükranlarımızı arz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

yeni-haber-fotogaleri-024-001.jpg

TİMAV tarafından 2012 yılından bu tarafa geleneksel hale getirilen ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen yarışma, Türkiye genelindeki tüm İHL’lere gönderilen duyuru ve afişlerle Ocak ayında başlatıldı.

İlki 2012 yılında “Bu Başka Hikaye-İmam Hatipli olmak” temasıyla düzenlenen yarışmanın ikincisi “Kardeşlik” teması ile 2013 yılında, üçüncüsü serbest tema ile 2014 yılında dördüncüsü ise “Ülkem” teması ile 2015 yılında gerçekleştirildi. Bu yıl serbest temada gerçekleştirilen yarışmada İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin ufuklarını geliştirmeleri ve genişletmeleri, kendilerini ifade edebilme ve toplumsal varlıklarını ortaya koyabilme kabiliyetlerini sergileyebilmeleri, bilgi beceri ve kabiliyetlerini geliştirebilmeleri ve var olan potansiyeli ortaya koyabilmeleri hedeflendi.

1 Mart’a kadar TİMAV’a ulaşan yüzlerce hikaye ilk olarak 15 kişiden oluşan ön jürinin elemelerinden geçti. Ön Jüri elemeleri sonrası Türkiye çapında öykü alanında tanınan ve otorite kabul edilen Köksal Alver, Sadık Yalsızuçanlar, Abdullah Harmancı ve Mehmet Kahraman’dan oluşan asıl jürinin puanlaması ile dereceye giren öğrenciler belirlendi.

timav-odul-gecesi-(51).jpg

5 Mayıs’ta TİMAV’ın web sitesinden sonuçları açıklanan yarışmada sonuçlar aşağıdaki gibi şekillendi:

Birinci: Emine Aslan – Bursa -  Bursa İpekçilik AİHL / “Hikmet” adlı öyküsüyle…

İkinci: Elif Eylem Baltacı – Sakarya – Adapazarı AİHL / “Hey sen, Oradaki!” adlı öyküsüyle…

Üçüncü: Aleynanur Yaz – İstanbul – Maltepe Kız AİHL / “Tren İstasyonundaki Vapur” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Betül Özel -  Bursa – Bursa İpekçilik  AİHL / “Mr. Brown” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Sadanur Kulaç – Denizli – Denizli AİHL / “Tak Tak Tak (!)…”adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Bengüsu Şeyma Özoğur – Ankara – Sincan AİHL / “Umudun Kelebeği” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: S.İ – Sakarya Adapazarı AİHL / “Kalemiden” adlı öyküsüyle…

Mansiyon: Dilmen Kınay – İstanbul –Fatih Cibali AİHL / “Kızım, Evladım…” adlı öyküsüyle…

yeni-haber-fotogaleri-024-001.jpg

Birinciye 6 tam alın, ikinciye 4 tam altın, üçüncüye 2 tam altın ödül verilen yarışmada, mansiyon kazanan öğrenicler ise İ-Pad mini ile ödüllendirildi. Türkiye genelindeki 58 farklı ilden 300 civarında İmam Hatip Lisesi’nden 600’ün üzerinde hikayeyle katılımın gerçekleştiği yarışmaya en çok katılım sağlayan il 109 hikayeyle İstanbul olurken ikinci sırada 95 hikayeyle Konya yer aldı.

Hikaye yarışması ödül töreninde, yarışmada dereceye giren öğrencilerin yanı sıra, Konya Merkez ve taşra ilçelerinde eğitim-öğretim yapan İmam Hatip Liseleri’nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılı birincileri de birer yarım altın ile ödüllendirildi.

timav-odul-gecesi-(56).jpg

İmam Hatip Şöleni havasında gerçekleşen program, sevilen ezgi sanatçısı Mustafa Cihat konseri ve sanatçı Serdar Tuncer’in şiir ve sohbetiyle sona erdi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ