TİMAV, geleceğin yazarlarını yetiştiriyor

TİMAV, geleceğin yazarlarını yetiştiriyor

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürüttüğü “Geleceğin Yazarları Buluşuyor” projesi ile İmam Hatip Lisesi (İHL)’nde okuyan gençlere yazarlık eğitimleri veriyor.

2015 yılında birincisi yapılan ve alınan verim göz önünde bulundurularak 2016 yılında ikinci kez uygulamaya konulan Geleceğin Yazarları Buluşuyor projesi, İmam Hatip Lisesi’nde okuyan gençlerin yazma kabiliyetlerini geliştirmeyi ve okuma ile olan bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

timav,-gelecegin-yazarlarini-yetistiriyor--(1).jpg

Ocak ayında başlayan ve 6 aydır devam eden proje kapsamında 50 civarında genç, yazarlarla haftalık düzenli seminerlerle bir araya geldi. Farklı yazı türleri ve teorik olarak edebiyat alanına ilişkin seminerler dizisi şeklinde devam eden eğitimlerde gençlere edebiyat ve yazarlığın boyutları anlatıldı.

Proje kapsamında 20 hafta boyunca devam eden eğitimlerde Konya’da yaşayan yazarlar ve şehirdışından proje için Konya’da misafir edilen yazarlarla bir araya gelen gençler, bir tür yazar atölyesi çalışması ile henüz erken yaşlarda alanında uzman yazarlardan ders alma imkânına kavuşmuş oldular.

timav,-gelecegin-yazarlarini-yetistiriyor--(2).jpg

Seminerler boyunca İsmail Özen, Mehmet Kahraman, Hasan Harmancı, Emine Acar, Duran Boz, Mustafa Köneçoğlu, Abdullah Harmancı, Sami Güçlü, Vural Kaya, Osman Özbahçe, İbrahim Demirci, Mustafa Çiftçi, Köksal Alver ve Muammer Ulutürk gibi alanında uzman yazarlarla bir araya gelen gençler, dil hassasiyeti, medya okuryazarlığı, şiir tahlili, okuma ve yazma hikâyeleri, yaratıcı yazarlık, çocuk edebiyatı, öykü, roman ve şiir yazım kuralları, hikâye tahlilleri, sinema edebiyatı gibi başlıklarda eğitimler aldılar.

timav,-gelecegin-yazarlarini-yetistiriyor--(3).jpg

Proje kapsamında eğitim alan genç yazar adaylarının kendilerini yetkin hissettikleri alanda yazdıkları şiir, hikaye, deneme vb. edebi türlerden oluşan bir kitap da proje kapsamında yayınlanacak.

20 haftalık seminerlerin sonunda yazarlarla iftar programında bir araya gelen genç yazar adayları, iftar sonrası katılım belgelerini programa katılan yazarların elinden aldı.

timav,-gelecegin-yazarlarini-yetistiriyor--(4).jpg

timav,-gelecegin-yazarlarini-yetistiriyor--(5).jpg