TİMAV'dan darbe teşebbüsüne karşı sert bildiri

TİMAV'dan darbe teşebbüsüne karşı sert bildiri

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından girişilen darbe teşebbüsünün aziz milletimizce püskürtülmesi konusunda bir basın bildirisi yayınladı. Öksüz bildiride şu görüşlere yer verdi:

“Vatanımızın, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden darbe girişimini şiddetle lanetliyor, hain işbirlikçi zihniyeti tüm benliğimizle tel’in ediyoruz. Milletin silahlarını millete doğrultan teröristlerin karşısında dimdik ayakta, sivil yönetimin yanındayız.

Millete ve milletin temsilcilerine namlu yöneltenler, darbe girişiminde bulunarak milletin iradesine ipotek koymak isteyenler bu vatanın ve milletin değil, haçlı zihniyetinin tarafıdır.

Bu vatan milletindir. Bu ülke 78 milyon vatandaşımızındır. Bu devlet hepimizindir.

Yılmıyor, korkmuyor, vatanımızı ve irademizi savunuyoruz. Hainlerin değil; Başkomutan sıfatıyla, seçilmiş cumhurbaşkanı olarak milletin iradesini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız’ın seçilmiş hükümetimizin, bombalarla yıkılmak, sindirilmek istenen fakat birlik ve bütünlük içinde dimdik ayakta duran gazi meclisimizin ve milli iradenin sonuna kadar yanındayız.

Milletin tercihine ipotek koymaya kalkışanlara aziz milletimiz asla izin vermeyecektir. Sağduyumuzla, vatan ve millet aşkımızla, tüm darbelere dur diyecek enerjimizle sivil toplum ve İmam Hatipliler olarak milletin ve milli iradenin temsilcilerinin yanındayız.

Bu hainler temizleninceye kadar millet demokrasi nöbetini sürdürecektir. Bu hainlerin bir an önce gereken en doğru cezaları almaları gerekmektedir. Dünyaya örnek bir tavırla, vatan sevgisi nasıl olurmuş, demokrasi milletçe nasıl savunulurmuş ve nasıl dik durulurmuş gösteren bu aziz milletin bir ferdi olmaktan, bu millete hizmet üreten bir STK olmaktan dolayı onur duyuyoruz."