TİMAV’dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Ülkemizdeki yaklaşık 18 milyon 43 bin öğrenci ve 900 bin civarında öğretmenin ders başı yaptığı 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başladı.
TİMAV’dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dileyen Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Türkiye’nin, eğitim politikalarında son yıllarda köklü değişikliklere imza atarak daha güçlü bir eğitim sistemi için çalıştığının altını çizdi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ yapılanmasına ait okulların MEB’e devriyle ilgili de bilgi veren Öksüz, binin üzerinde eğitim amaçlı binanın sözkonusu yapıdan bakanlığa devredildiğini, bu binalardan 200 kadarının İHO ve İHL olarak hizmet vermeye başladığını belirtti. 

AKSAMA OLMAYACAK

15 Temmuz sonrası görevden uzaklaştırılan öğretmenlerle ilgili olarak “Bu sözde öğretmenler akılları ve gönülleri ipotek altına alınmış nesiller yetiştirme gayretindeyken, onların görevden uzaklaştırılmasıyla vatanına ve milletine bağlı daha özgün ve güçlü nesiller yetiştirilecek” dedi.

FETÖ'yle bağlantılı öğretmenlerin görevlerinden uzaklaştırılmasının eğitime zarar vermeyeceğini, aksine katkı sağlayacağını belirten Öksüz: “Eğitim ve öğretim başlarken özellikle FETÖ ve PKK ile bağlantılı öğretmenlerin görevden uzaklaştırılmalarını zararı def olarak değerlendirmek gerekiyor. Bizim anlayışımızda zararı def faydayı celbten evladır. Millet de bu meseleye böyle bakıyor. Bu temizlik daha güçlü bir nesil yetiştirme konusunda eğitim camiamızın elini daha da güçlendirmiştir.

Diğer taraftan; Türkiye nüfusu, bürokrasisi ve siyasetiyle ciddi bir dinamizm kazandı. Bu tip olaylarla mücadele ile ilgili ciddi mesafe kat edildi. Milli eğitim camiası da bunlardan biridir. Görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin yerine hızla daha genç ve dinamik öğretmenlerin ataması yapılıyor. Göreve yeni atanan ve önümüzdeki günlerde atanacak olan öğretmenlerimizin de eğitim-öğretime yeni bir heyecan ve dinamizm katacağını düşünüyorum. Dolayısıyla eğitimde herhangi bir aksamanın olacağını düşünmüyorum. Aksini gündeme getirenlerin yorumlarını sağlıklı ve yapıcı yorumlar olarak değerlendirmiyorum. Geçmiş yıllara göre daha milli bir eğitim öğretim yılının başladığına gönülden inanıyorum. FETÖ'ye bağlı birçok okulun Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmasını da yeni eğitim-öğretim yılı için bir kazanım olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

TİMAV Genel Başkanı Öksüz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizde her alanda yaşanan değişim ve gelişimin lokomotifi olarak görev icra edecek olan yapı milli eğitim sistemidir. Eğitim sistemimizin mimarları ve aktörlerinin; geleceğimizi inşa edecek bedenen ve zihnen sağlıklı nesiller yetiştirme konusunda sağlam bir irade ortaya koyması gerektiği izaha gerek olmayacak kadar açık bir gerçektir.

Darbe dönemlerinin oligarşik vesayetinin kalıntıları birçok alanda olduğu gibi eğitimin üzerinden de kaldırıldı. Bundan sonraki süreçte eğitime hizmet veren tüm kişi ve kurumlar olarak hep beraber eğitim alanında kalite ve niteliğe odaklanmamız lazım. Milletimizi temsil eden siyasi iradenin bu konuda üzerine düşeni yaptığına ve yapmaya devam edeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Eğitim işinin sahadaki temsilcileri olan idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize de bu noktada büyük görevler düşüyor.

Eğitim sistemimizi yeniden inşa ve imar sürecini en sağlıklı şekilde yürütmek için tüm bu paydaşların azami bir gayret ve enerji ile çalışması gerekmektedir.  Bu noktadan sonra beklentimiz yerli ve milli bir nitelik arz eden eğitim sisteminin birçok iyileştirmelere rağmen var olan sorunlarını bir an önce çözmesi, tüm unsurlarıyla birlikte medeniyet tasavvurumuz ile zamanın ruhunu mezcedecek güçlü bir yapıya kavuşturulmasıdır. İmam Hatip Ortaokullarının açılmış olması, İmam Hatip Liselerinin önündeki engellerin kaldırılmış olması bu bağlamda atılacak adımların en başta gelenleri ve öncelikli olanları idi. Bu konuda atılan adımlar; milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır ve İmam Hatiplere karşı her geçen gün artan ilgi de bunu doğrular niteliktedir. İHO ve İHL’lere halkımızın göstermiş olduğu teveccüh ve yoğun ilgi de bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.

Bu noktadan sonra şimdi de müfredatı, eğitimcileri, kaynakları ve diğer tüm alanları ile eğitim sistemimiz güçlü bir restorasyona tabi tutulmalıdır. Gençlerimize nitelik itibariyle güçlü bir müfredat dahilinde verilecek eğitime ek olarak milli ve manevi değerlerin kazandırılması konusunda özel projeler üretilmesi büyük önem arz etmektedir. Okullarımızda ilk gün açılış derslerinin 15 Temmuz direnişini konu alarak başlıyor olması da bu açıdan değerlidir. Bu durum; milli ve manevi değerleri temel alarak sürekli ve kalıcı hale dönüştürülmelidir.”

MİLLETİMİZİN İMAM HATİPLERE OLAN İLGİSİNDEN ONUR DUYUYORUZ

Hizmetkârı olmakla onur duydukları İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerinde okuyan öğrencilerin eğitim-öğretim yıllarını da hassaten tebrik eden TİMAV Genel Başkanı Öksüz sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye genelinde İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Liselerinde bugün 1,5 milyona yakın öğrenci eğitim öğretime başlamıştır. 28 Şubat’ta yaşanan İmam Hatip krizinin ardından bugünleri bizlere yaşatan Rabbimize hamd ediyoruz. Bu tablo şunu apaçık göstermektedir ki, milletimizin kendi değerlerinden doğan ve hedefi sadece dünya olmayan ulvi bir gaye güden hiçbir hareket, birilerinin engellemesi ve yok etme isteği ile yok edilemez.

İmam Hatipler bu ülkenin bağrından çıkan ve milletimizin tüm benliğiyle sahiplendiği okullar olarak, Türkiye’nin yeni vizyonunun kurucusu olma özelliğini taşıyan, yüzde yüz yerli ve milli eğitim kurumlarıdır. Bu kurumlardan yetişen öğrencilerimiz; insanlık tarihinin temel değerlerine sahip, medeniyet hafızamızın kodlarını bilen ve tüm bunları sahiplenen insanlar olarak milletimize hizmet edeceklerdir. Temennimiz odur ki, İmam Hatip neslinin bu hizmet aşkı, tüm dünyayı sarsın ve İmam Hatip nesli, dünyanın daha adil, daha insani, maddi ve manevi olarak daha temiz ve daha güvenli bir dünya olması için hizmetlerini tüm dünyaya yaysın.”

TİMAV Genel Başkanı Öksüz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerimizden ülkemiz ve milletimiz için her alanda büyük üretimlere imza atmalarını beklediklerini ifade ederek “bu vesile ile yeni atanan öğretmenlerimize, halen görevi başında emek veren, gayret gösteren tüm öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı, başarılı bir yıl diliyorum” dedi.