TMO'dan Konya'daki buğday hırsızlığıyla ilgili açıklama

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Konya'nın Çumra ilçesinde kurum tarafından kiralanan depodan buğday çalınmasıyla ilgili incelemenin devam ettiğini bildirdi.
TMO'dan Konya'daki buğday hırsızlığıyla ilgili açıklama

Ofisten yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin 2023 yılı hububat alım kampanyası döneminde TMO'ya yoğun teveccüh gösterdikleri belirtilerek, kurum tarafından 12 milyon tonun üzerinde ürün alımı yapıldığı ve böylece tüm zamanların en yüksek alım rakamına ulaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada, özellikle Konya gibi hububat üretiminin yoğun olduğu illerde TMO'ya arz edilen tüm ürünlerin alınabilmesi amacıyla mevcut Ofis depoları ve lisanslı depolara ek olarak üçüncü şahıslardan depo kiralandığı ve alım kapasitesinin artırıldığı belirtildi.

Çumra'da alımların tamamlanmasının ardından gerekli tüm tedbirlerin alındığı ve kiralık depoların mühürlenerek kapatıldığı ifade edilen açıklamada, ürünün sigorta kapsamına alındığı ve 7 gün 24 saat esasına göre özel güvenlik ekibi görevlendirildiği bildirildi.

TMO'nun ülke genelinde alım yaptığı tüm depolarda olduğu gibi Çumra'da da depo ve stokların belirli periyotlarla ilgili Ofis personelince kalite yönünden kontrol edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çumra deposunda yapılan son kontrollerde depolardaki bir miktar ürünün bulunmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Konya Başmüdürlüğümüzce konu, ivedilikle adli kolluk makamlarına intikal ettirilerek adli soruşturma başlatılması talep edilmiştir. Aynı gün Teftiş Kurulu Başkanlığımızca da konuyu incelemek ve soruşturmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına almıştır. Bunlardan 1 kişi halen tutuklu, 4 kişi adli kontrole tabidir."

Açıklamada, TMO müfettişlerinin ve Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili kapsamlı inceleme ve soruşturmasının sürdüğü belirtildi.

Etiketler :