Tofaş Amerika'yı fethedecek

Tofaş Amerika'yı fethedecek

Bursa'nın sanayi devi Tofaş, 2016 yılında Amerika'ya 1 milyon araba ihracı hedefiyle, kadrosunu genişleterek 800 kişiye iş olanağı sunuyor. Günde 3 vardiyalık çalışma sistemiyle iş kapasitesine arttırmak için harekete geçen Tofaş, her ay 20 yeni eleman alacak

 

Namzagah Tofaş Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeği Tofaş kurmayları ve basın mensuplarını buluşturdu. Yemekte, Tofaş Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir, şirketin uzun soluklu planlarını açıkladı. 2016 yılında ihracat rekoru kırmayı amaçladıklarını belirten Aydemir, bu doğrultuda Amerika'ya 1 milyon araba ihraç etmeyi hedeflediklerini basın mensuplarıyla paylaştı. 2016 yılına kadar her ay alınacak 20 yeni elemanla, 600 ila 800 kişilik bir istihdam oluşturarak, iş yükünü arttırmayı planladıklarını dile getiren Aydemir, günde 3 vardiyalık çalışma sistemiyle, Amerika'dan gelen talebi karşılayacak kapasiteye erişeceklerini ifade etti. Aydemir, bu durumun hem Türkiye ihracat rakamlarına ivme kazandırması, hem de vatandaşlara yeni iş umudu olması hasebiyle, Tofaş'ın altına imza attığı bir devrim olacağının altını çizdi.

Global düzeyde çalışmalarının takdir görmesinden memnuniyet duyduklarını kaydeden Aydemir, "İstihdamı arttırarak sürdüreceğiz. Son zamanlarda gururla söylüyoruz. İstihdamı ihraç de etmeye başladık. Hepinizin bildiği gibi geçen sene dünya klasında üretimde, üç fabrikayla altın madalya sahibi olduk. Kasım ayında inşallah Detroit'te düzenlenen bir törenle madalyamızı alacağız" diye konuştu.

Amerika hedefi doğrultusunda fabrika içinde yapılan çalışmaları aktaran Tofaş CEO'su Kamil Başaran ise "Yakın zamanda Amerika'ya ihracatımız başlayacak. Fabrika müthiş bir şekilde Amerika'ya çalışıyor. Montaj bantlarında çalışmalarımız devam ediyor. Bursa'dan aldığımız her şeyi, Bursa'daki fabrikamızda katma değere çeviriyoruz. Sadece 80 ülkeye değil, Kuzey Amerika'ya da ihracatlarımız başlayacak. Böyle bir dönemde de bize yepyeni bir gelişim imkanı sağlayacak. Eksik olan ürün hatlarımız tamamlanıyor. Bunların hepsini global bir oyuncu olarak, hiçbir fırsatı da geri tepmeden, tüm müşterilerin beklentilerini karşılamak maksatlı sunuyoruz. Ümit ediyoruz ki, 2016'da tam anlamıyla eski ekonomik gücüne kavuşmuş Avrupa Birliği'ne ve her şeyiyle beraber belli bir olgunluk seviyesine gelmiş Amerika pazarına girmeye hazır bir Tofaş'la hizmete başlayacağız" şeklinde konuştu.