Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kurulacak

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, restorasyon çalışması devam eden Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kuracaklarını söyledi.
Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kurulacak

Eroğlu yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin milattan sonra 5'inci ya da 6'ncı yüzyılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.

Önemli bir tarihi yapı olan Tokat Kalesi'nin eski ihtişamına kavuşturulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmasına başlandığını anlatan Eroğlu, Kale'nin Tokat turizmi açısından çok önemli bir potansiyeli barındırdığını vurguladı.

Eski Roma'dan itibaren Tokat Kalesi'nde askerlerin barındığını ve zaman zaman da esirlerin hapsedildiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kaleye seyir terası yapacağız. Tokat'a ziyarete gelenler burada oturarak, eski Tokat'ı ve tarihi eserleri izleyebilecekler. Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı'ya esir düşen ve Drakula olarak da anılan Eflak Voyvodası III. Vlad'ın Tokat Kalesi'ndeki zindanda 2 yıl kaldığı rivayet ediliyor. Osmanlı döneminde zaten burası zindan olarak kullanılmış. Biz de burada Drakula Müzesi kurmaya karar verdik. Müzede Drakula'yı anımsatan semboller kullanacağız."

Eroğlu, Tokat Kalesi'ni bir kaç yıl içinde yapılacak çalışmanın ardından turizme kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.