TOKİ darbe girişimi sonrası ihalelere hız verdi

TOKİ Başkanı Turan, "15 Temmuz'dan sonra 5 bin 613 konutun ihalesini gerçekleştirdik. Ağustos ve eylül ayları için ise 8 bin 979 konutun ihale tarihini belirledik." dedi.
TOKİ darbe girişimi sonrası ihalelere hız verdi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin, demokrasiye, milli iradeye ve bağımsızlığa karşı yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizi her alanda ele geçirmek isteyen eli kanlı darbeci zihniyete karşı milletimiz tek yürek olup egemenlik haklarına sahip çıkmıştır. Sektörümüzün öncü kuruluşu olarak biz de üzerimize düşen görevi yapacağız. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra vitesi yükselttik, 5 bin 613 konutun ihalesini gerçekleştirdik. Ağustos ve eylül ayları için ise 8 bin 979 konutun ihale tarihini belirledik."

2016 hedeflerini gerçekleştirmek için özellikle 15 Temmuz sonrası çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini aktaran Turan, "Yıl sonu hedeflerimize ulaşma yolundaki proje ve reformlarımıza daha kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Yıl sonu hedefimiz olan 60 bin konutun yaklaşık 35 binini temmuz sonu itibarıyla ihale etmiş olmamız, kararlılığımızın bir başka yansımasıdır." diye konuştu.

"Üzerimize düşeni yapacağız"

Turan, konut piyasasında oluşabilecek kriz ortamına karşı sektör temsilcilerinin önlemler aldığını dile getirerek, "İdare olarak darbe girişimi sonrası vitesi yükselterek ihalelere hız verdik, biz de üzerimize düşeni yapacağız." sözlerine yer verdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak sadece konut üretmediklerine vurgu yapan Turan, şöyle dedi:

"Sosyal yaşamda ihtiyaç duyulan her alanda, bilgi ve tecrübemizle, milletimizin ve kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerimizin barınma temelli yapı ve sosyal yaşam alanı ihtiyacını karşılıyoruz. Kamu kuruluşları ile yaptığımız protokoller çerçevesinde 40 bin 116 yatak kapasiteli 266 hastane, 544'ünün finansmanı idare olarak karşıladığımız bin 6 okul, 16 üniversite, 509 bin kapasiteli 18 stadyum, 66 bin 190 kapasiteli 184 adet yurt/pansiyon, 569 cami, 95 sağlık ocağı, 42 kütüphane, 991 spor salonu yaptık ve yapmaya devam ediyoruz."

Turan, sektörün öncü kuruluşu olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyleyerek, "Daha yüksek bir inanç ve kararlılıkla konut sahibi olmamış dar gelirli vatandaşlarımız için mutluluk inşa etmeyi sürdüreceğiz." sözlerine yer verdi.