TOKİ, Ürgüp'te 405 konutu hak sahiplerine teslim ediyor

TOKİ, Ürgüp'te 405 konutu hak sahiplerine teslim ediyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde "Yerel Mimari Uygulama" adıyla geliştirdiği projenin 2'nci etabındaki 405 konutun teslimine başladı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından "Yerel Mimari Uygulama" adıyla geliştirilen projelerin ilki olan ve 923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları'nın 2'inci etabındaki 405 konutun daha hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını söyledi.

Turan, "Vatandaşlarımıza böyle bir mutluluğu yaşatmanın gururunu taşıyoruz." dedi.

Konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için yegane dost eli kuruluş olduklarını belirten Turan, şöyle konuştu:

"TOKİ olmazsa alt gelir grubunda olan vatandaşlarımızın konuta erişmesi zorlaşacak. Böyle bir mutluluğu vatandaşlarımıza yaşatmanın gururunu taşıyoruz. Ev sahibi olan vatandaşlarımızın gözlerindeki parıltı gelecek adına bize ışık veriyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın mutluluğu bizi daha çok motive ediyor."

Vatandaşların hayır duasını almanın, onlara bir yuva vermenin paha biçilemez bir duygu yaşattığını vurgulayan Turan, "Anahtar teslim törenlerinde, kura çekimlerinde vatandaşlarımızla sohbet edip sevinçlerini paylaşıyoruz. Vatandaşlarımız TOKİ sayesinde hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü söylüyor. Bu bize ışık tutuyor. İdare olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." ifadesini kullandı.

Vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini ileten Turan, "Bayram hediyesi oldu. Bayramı yeni evlerinde geçirecek tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun, mutluluklar diliyorum." diye konuştu.