TOKİ'den dev hedef! Yaklaşık yarım milyon konut...

TOKİ Başkanı Turan, 2023 yılına kadar yapılması hedeflenen konut sayısını açıkladı. Söz konusu hedef neredeyse yarım milyona ulaşıyor.
TOKİ'den dev hedef! Yaklaşık yarım milyon konut...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.  

Türkiye'de ortaya çıkan koşullar ile terör olaylarının gayrimenkul sektörünü etkilediğini söyleyen Turan, olumsuzluklara rağmen temkinli bir büyüme yakalandığını belirtti.

2017 İÇİN İHALE SAYISI 65 BİN

Büyümenin 2017 ve sonraki yıllarda da süreceğini düşündüğünü ifade eden Turan, Türkiye'de bu konuda büyük bir potansiyelin olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"2017'de dünyada inşaat harcamalarının yaklaşık 10,43 trilyon dolar olacağı tahmin edilmektedir. Dünya inşaat malzeme pazarının da yaklaşık yüzde 4 büyümesi öngörülmektedir. Türkiye'deki inşaat malzeme pazarı da reel olarak yüzde 6-7 büyüyüp 335 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir. TOKİ olarak 2017 yılında 65 bin yeni konut ihale edeceğiz."

7 YILDA 425 BİN KONUT HEDEFİ

Turan, ileriye dönük olarak da, "Türkiye'nin 2023 hedefi var. Bu çerçevede büyük yatırımlar yapılıyor. TOKİ olarak önümüzdeki 7 yıl içinde yaklaşık 425 bin konut üreteceğiz. Ayrıca kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı konut üretimi önümüzdeki yılların da gündeminde olacaktır. Özel sektörün bu konuya daha fazla gireceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Turan ayrıca, ''Geçtiğimiz yıl ihale ettiğimiz konutların yüzde 95'i sosyal konuttur. Bu yılki konutlar da benzer olacaktır." dedi.